AKİT MENÜ

Gündem

Kediye işkence davasında hayvanseverleri kızdıracak gelişme!

Sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını ezerek öldüren 21 yaşındaki üniversite öğrencisi M.C.A.'nın duruşmasında mahkemeden hayvanseverleri kızdıracak bir talep geldi.

2015-01-07 02:53:54

Eskişehir'de bir kediyi geçici olarak sahiplenen, ardından işkence ile öldüren M.C.A. hakkında Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açılmıştı.

Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle 'Mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapisi istenen M.C.A'nın bugün Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde üçüncü duruşması yapıldı.

M.C.A., "Zararı karşılamaya hazırım. Bu duruma çok üzüldüm. Derslerim çok kötüydü. Ailemden uzaktım. Kendimi alkole vermiştim. Bu sebepten olay gerçekleşti. Bilinçli yapılmış bir durum değildir" diyerek kendini savundu.

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Buket Ünlü duruşmada yaptığı konuşma davanın 'Mala zarar verme' suçundan açıldığını belirterek bunu kabul etmediklerini söyledi. Ünlü sözlerine şöyle devam etti:

"Kedi bir mal değildir ve can taşımaktadır. Bu nedenle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Mal tanımlaması yapılarak suçtan ve cezadan kurtulmaya çalışılıyor. Biz hayvanın tespiti aşamalarını üzüntü ile karşılıyoruz. Yasadaki mal kabulünü kabul etmiyoruz. Biz kedinin Türk Lirası bazındaki değeri konusunda asla bir açıklamada bulunmayacağız. Çünkü kediyi mal değil canlı olarak görüyoruz."

MAHKEME PET SHOP'A SORACAK

Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Oğuzhan Selçuk, Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak bir pet shop yetkilisinin mahkemeye bilirkişi olarak katılarak kedinin fiyatının tespit edilmesi amacıyla duruşmayı 26 Şubat 2015 tarihine erteledi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı