AKİT MENÜ

Gündem

Kartelden PKK yüzsüzlüğü

Gezi Parkı’nda PKK bayrağı asıldığında sesini çıkartmayan Sözcü, Aydınlık, Cumhuriyet ve Yurt gibi gazeteler, Türkiye’nin sınırının dışında Suriye’de PKK bayrağı asılmasının suçunu ise hükümete yıkarak, ikiyüzlülük sergiledi.

2013-07-20 19:12:02

HABER MERKEZİ
Kartel medyası terör örgütü PKK konusunda bile ikiyüzlülük sergiledi. Türkiye’nin sınırının içinde İstanbul Gezi Parkı’nda PKK bayrağı asıldığında sesini çıkartmayan Sözcü, Aydınlık, Cumhuriyet ve Yurt gibi gazeteler, Türkiye’nin sınırının dışında Suriye’de PKK bayrağı asılmasının suçunu ise hükümete yıkarak, ikiyüzlülük sergiledi. İstanbul Gezi Parkı’nda 29 Mayıs günü başlayan Gezi Parkı olayları sırasında park işgal edilmiş ve parkın içerisine PKK, PYD bayrakları ile terörist Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları asılmıştı. Yaşanan bu vahim tablo karşısında sessiz kalan Sözcü, Aydınlık, Cumhuriyet ve Yurt gibi gazeteler, Türkiye ile alakası olmayan, sınır dışında bulunan Suriye’nin Rasulayn kasabasında asılan PKK/PYD bayrağının sorumlusunun ise hükümet olduğunu iddia edebilecek kadar edepsizleşti.
KARTEL MEDYASINDAN ÇELİŞKİ
Gezi Parkı’ndaki PKK bayrağını görmezden gelen Sözcü, Rasulayn’daki bayrak için dün manşetten; “Sınırımıza PKK bayrağının dikilmesine göz yumdular. Kına yakın! İktidarın hatalı politikası ve tavizleri yüzünden PKK Suriye sınırını ele geçirip, burnumuzun dibine yerleşti” dedi. Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller, “PKK-El Kaide çatışmasının anlamı” başlıklı yazısında, “Türk sınırının hemen yanında PKK mı yoksa El Kaide mi egemen olacak diye üç gündür süren bir çatışma var! Kazanan PKK olursa “özerklik” ilan edecek, El Kaide olursa “şeriat devleti” kuracak! Hiç lafı dolandırmadan belirtelim: Bu rezil tablonun bir numaralı sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır!” şeklinde yazdı. Cumhuriyet, “Sınır diken üstünde” başlığı ile Suriye’de yaşanan gelişmeleri verirken, olayı hükümete yıkarak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun bütün planlarının iflas ettiğini iddia etti. Yurt gazetesi “Rasulayn’da PYD bayrağı” başlıklı haberinde, “Suriye’deki iç savaşın Türkiye açısından kritik bir noktası olan Rasulayn’da kontrol ÖSO’dan PKK’nın Suriye kolu PYD’ye geçti. PYD’nin sınır kapısını kontrol etmesiyle Türkiye-PYD’yle komşu oldu” dedi.  
ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bilindiği üzere Suriye’nin Rasulayn bölgesinde son dört gündür Suriyeli direnişçiler ile terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. Halep, İdlib ve Humus’taki yoğun çatışmalar nedeniyle Rasulayn bölgesinde bulunan direnişçiler diğer bölgelere desteğe gidince, sayı bakımından azalmalarının üzerine PYD’nin saldırısı ile karşılaştı. Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki sınır kapısı PYD’nin eline geçerken, Özgür Suriye Bayrağı indirildi ve yerine terör örgütü PYD’nin bayrağı asıldı.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması