AKİT MENÜ

Gündem

Avukat değil suç makinesi

CHP, malum medya, Türkiye Barolar Birliği, İstanbul ve Ankara Barosu’nun başını çektiği güruhun “masum savunma avukatları” adeta suç makinesi çıktı. Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan baskında ele geçirilen notlarda, DGM savcı ve hakimlerine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı eylemi, örgütün öldürmek istediği polislerin açık adreslerinin temini yönünde talimatlar ve büro avukatlarının kod isimleri yer aldı.

2013-07-20 19:21:57
MURAT ALAN / İSTANBUL
CHP, malum medya, Türkiye Barolar Birliği, İstanbul ve Ankara Barosu’nun başını çektiği güruhun “masum savunma avukatları” adeta suç makinesi çıktı.   İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği DHKP-C’ye bağlı avukatlara ilişkin iddianameden çıkan örgüt içi yazışma notları kan donduracak cinsten. Halkın Hukuk Bürosu’na yapılan baskında ele geçirilen notlarda, DGM savcı ve hakimlerine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı eylemi, örgütün öldürmek istediği polislerin açık adreslerinin temini yönünde talimatlar ve büro avukatlarının kod isimleri yer aldı. 
AVUKATLARIN KODLARI:
“BAŞ MANAV, YENGE,
YAŞAR...”
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu’na (HHB) ilişkin iddianamede, her iki avukatlık bürosunun da DHKP-C’yle irtibatlı olduğu, bürolarda çalışan avukatların örgütün talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirtildi. ÇHD ve  HHK’ya yapılan baskınlarda örgüt içi yazışma ve talimat notları ele geçirildiği ifade edilirken, örgütsel yapı içinde kullanılan kod isimlerinde olduğu, büro avukatlarının talimat alırken, ya da bilgi aktarırken “Baş Manav”, “Manav 1”, “Manav 2”, “Manav 3” ve “Yenge” şeklinde kod isimler kullandıkları ifade edildi. Örgüt içinde “Manav 1” olarak kodlanan şahsın Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı olduğu, Baş Manav ve Yenge olarak kodlanan şahsın ise ölüm oruçlarıyla gündeme gelen avukat Behiç Aşçı olduğu tespit edildi. 
TALİMATLAR MÜNEVVER
KÖZ AŞÇI’DAN
Soruşturma kapsamında yapılan operasyonda ele geçirilen talimat ve bilgi notlarında hukuk bürosunda görevli avukatların hukukçu olmayan biri tarafından yönetildiği de belirtildi. Halkın Hukuk Bürosu ve ÇHD’de çalışan avukatların uzun bir süre boyunca Çevre Mühendisliği mezunu Yaşar Kod adlı Münever Köz Aşçı’dan talimat aldığı ifade edildi.

SAVCI VE HÂKİMLERİ
TAŞIYAN SERVİSE EYLEM
Soruşturma kapsamında ele geçirilen “export 3-3-131-07062003” isimli word belgesinin Yaşar Kodlu Münevver Köz Aşçı tarafından yazıldığı, raporda hakim ve savcıları taşıyan servis otosuna yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiği belirtiliyor. “DGM savcı ve hakimlerinin servis otosuna yönelik son eylemimiz” başlıklı belgede şu ifadeler yer alıyor: “DGM savcı ve hakimlerinin servis otosuna yönelik son eylemimizde Manavların gözlemi, DGM’deki hakim ve savcılar oldukça tedirgin olmuşlar.. Eylemden bir gün sonra DGM savcılarından bir tanesi kendisine yaklaşan tutuksuz yargılanan bir kişinin kendisine yürürken yaklaşmasından rahatsız olmuş ve irkilerek ne bu teröristler burnumuzun dibine kadar geldiler diye bir tepki göstermiş.. Cuma günü de DGM’de manavların çantalarını kapıdan geçerken aramaya başlamışlar ve güvenlik tedbirlerini artırmışlar.. İnsanlarımız arasında ise eylemlere başlanmasının getirdiği bir coşku ve güven gözlemledim. Bekliyorduk ve biliyorduk vuracağımızı diyorlar.. DGM eyleminin başarılı olması ise daha bir coşku yarattı.”
Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması

İslam Memiş'ten gram altın bombası! 4 bin 500 lira olacağı tarihi açıkladı