AKİT MENÜ

Gündem

Gezi’de esrar skandalı

Gezi Parkı provokatörlerinin, çocuklara uyuşturucu verip eyleme sürdükleri ortaya çıktı... Emniyet, Ankara’daki eylemlerin merkezlerinden olan Kuğulu Park ve çevresinde liselilere uyuşturucu satıldığını tespit etti...

2013-07-26 21:49:20

AKİT / ANKARA
Ankara’da polisin yaptığı operasyon, Gezi Parkı eylemlerinde liselilerin uyuşturucu kullandığını ortaya çıkardı. Çinçin Mahallesi’ne hava destekli operasyon yapan polis, burada gözaltına aldıkları zehir tacirlerinin, Gezi eylemleri sırasında Kuğulu Park ve çevresinde liselilere uyuşturucu sattığı öğrenildi. Eylemler sırasında uyuşturucu kullanan 6 lise öğrencisinin uyuşturucu bağımlısı haline geldiği tespit edildi.
EYLEM ZEHİR TACİRLERİNE YARAMIŞ
Ankara’da şafak operasyonuyla gündeme gelen baskında, işyerlerine yönelik silahlı saldırı, adam öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlamalarında bulunulan 64 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre zehir tacirlerinin, Gezi Parkı göstericilerinin buluşma noktası olan Kuğulu Park çevresini mesken tuttuğu öğrenilirken, torbacı tabir edilen satıcılarla göstericilerin arasına karışan çete elemanlarının, küçük yaştaki çocukları uyuşturucu tuzağına düşürmeye çalıştıkları tespit edildi. Çocukların ailelerinden gelen şikayetler üzerine MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, iddiaların doğruluğunu teyit ederek operasyonu başlattı.
6 LİSE ÖĞRENCİSİ BAĞIMLI HALİNE GELMİŞ
Gezi Parkı gösterilerine katılanlar arasında yer alan 6 lise öğrencisinin çete üyelerinin tuzağına düştüğü öğrenilirken, öğrencilerin 20 gün boyunca Kuğulu Park ve çevresinde gösterilere katıldığı tespit edildi. Bu süre boyunca uyuşturucu tacirleri tarafından yakından takip edilen gençlerin her gün kendilerine verilen uyuşturucu ile bağımlı hale getirildiği öğrenildi. Çocuklarının uyuşturucu aldığını fark eden ailelerin Emniyet Müdürlüğü’ne başvurması üzerine acı gerçek ortaya çıktı.
ÇOCUKLAR BAĞIMLILIKTAN KURTARILACAK
Ailelerin şikayetleri üzerine harekete geçen polis, çocukları düştükleri zehir tuzağından kurtarmak için özel bir ekip kurdu. Çocukları önce uyuşturucuyu bırakmaları için ikna etmeye çalışan polis, ikna sürecinin ardından liselileri AMATEM’de tedavi ettirecek.

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…