AKİT MENÜ

Gündem

Çapulcu hâkim HSYK’ya meydan okudu

Çağlayan Adliyesi’ni işgal ederek gezicilere sahip çıkan avukatları savunan ve “Cübbemle aralarına karışıp, alkışlarla desteklemek isterdim” diyen Hâkim Keskin Karakurt, HSYK’ya da meydan okudu. Karakurt, “Hakkımda soruşturma olursa verecek cevabım olacak, çekinmiyorum” dedi. Karakurt ayrıca, Başsavcılığı adliyeyi işgal eden avukatlara karşı suç işlemekle itham etti.

2013-07-31 21:17:54
KORAY TAŞDEMİR/ İSTANBUL
İstanbul Adliyesinde çapulcu avukatları savunarak, “Cübbemle aralarına karışıp, alkışlarla desteklemek istedim” diyen İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hâkim Keskin Karakurt,  HSYK’ya da meydan okudu. Akit’in yaptığı haberlerden rahatsız olan Karakurt, HSYK’nin hakkında açacağı soruşturmadan çekinmediğini ve adeta yaptığının arkasında olduğunu kabul etti. Avukatların adliyeyi işgali sırasında, Başsavcılığın eyleme destek olanlar hakkında işlem yapılacağını bildiren anonsunu da suç olarak niteleyen çapulcu hâkim, “hem suçlu hem de güçlü” dedirtti.
ÇAPULCU HÂKİM HSYK’YA MEYDAN OKUDU
Hakim Karakurt, Gezi eylemcilerini desteklemek adına adliyeyi işgal eden sözde avukatları savunmuş ve duruşması olmasa avukatların yanında yer alacağını söylemişti. Akit’in, suç işlediğini dile getiren haberlerinin ardından konuşan Karakurt, HSYK’nın hakkında soruşturma açması karşısında sessiz kalmayacağını söyledi. Karakurt, “İki yabancı dil biliyorum, Şırnak Silopi’de görev yaptım, Avrupa Birliği Hukuku’nda yüksek lisans yaptım, hukuk niteliği anlamında da 1. sınıf olmuşum. Hakkımda soruşturma söz konusu olursa da verecek cevabım olacak, çekinmiyorum, bu beni tedirgin etmez. Buyursunlar, yapsınlar” diye HSYK’ya meydan okudu.
BAŞSAVCILIK, İŞGALCİ AVUKATLARA
KARŞI SUÇ İŞLEMİŞ!
Akit’e konuşan hukukçuların günlerdir yaptığının suç olduğunu söylemesini dikkate almayan çapulcu hâkim Karakurt, daha da ileri giderek adliyeyi işgal eden avukatları değil, onları uyaran Başsavcılığı suçladı. Karakurt, “Avukatlar, adliyede öğle aralarında alkışlı protestoda bulunuyorlardı, o gün Başsavcılık tarafından bir anons yapıldı ‘protestoyu destekleyenlere işlem yapılacaktır’ diye çünkü adliyedeki personel de alkışla destek oluyorlardı” diye konuştu.
Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması