AKİT MENÜ

Gündem

İşte Gezi’nin silahları

Önceki gün Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında ele geçirilen şişme bottaki silahların, Gezi Parkı olaylarını provoke etmek için kullanılacağı ortaya çıktı

2013-07-31 21:20:10
HABER MERKEZİ-Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında ele geçirilen tanksavar, el bombası, silah ve çok sayıda patlayıcı İzmir’de Gezi Parkı eylemlerini proveke etmek amacıyla kullanılacağı ortaya çıktı. Ege Denizi’nde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan silah yüklü botla ilgili 4 kişinin tutuklandığı bildirildi. Botta yakalananlardan ikisinin Yunanistan vatandaşı, ikisinin ise Türkiye vatandaşı olduğu, Türk vatandaşı olan 2 kişinin de terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve silahlı eylem yapmak üzere İzmir’e gitmeye çalıştıkları tesbit edildi.
TOPLUMSAL GERGİNLİK
ARTIRILMAK İSTENİYOR
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde düzenlenen ‘’Spor Müsabakaları Güvenliği Çalıştay’’ına gelişinde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Üniversitelerin açılması ardından yeni Gezi Parkı eylemlerine ilişkin istihbarat olup olmadığı yönündeki soruya Güler, “Gezi olaylarıyla birlikte başlayan ve toplumsal gerginliği artırmaya yönelik Türkiye’nin birçok yerinde gerçekleştirilen eylemlerin her fırsatta tekrar edilmek istendiğine dair elbetteki bir duyumumuz var. Bunu da görüyoruz” cevabını verdi.
ADALET BAKANLIĞI VE AK PARTİ BİNASINA
BOMBA ATAN TERÖRİST YAKALANDI!
Ege Denizi’nde silah yüklü bir botun yakalanmasıyla ilgili sorulara da cevap veren Güler, şunları kaydetti: “Sakız Adası’nda dün bir botta, Türkiye’ye gelmek üzere hazırlanan 4 kişi yakalanmıştır. Bunların biri, 19 Mart 2013 tarihinde AK Parti Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı’na yapılan bir saldırı vardı. Adalet Bakanlığı’na atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP-C terör örgütü mensubu şahıs, bu yakalanan 4 kişinin içindedir. Yunan makamlarınca yakalanmıştır. Zaten araması da vardır. Bunun yanında yine aynı örgütün bir militanı da yakalanmıştır. Yanlarında Fransız ve Bulgar kimliklerini taşıyan ama muhtemelen Türk oldukları tahmin edilen iki kişi daha vardır. Aynı olayla bağlantılı olarak Yunan polisi Atina’da bir operasyon daha gerçekleştirdi. İki kişi daha gözaltına alındı. Maalesef bu botun içinde çok sayıda silah, suikast hazırlıklarını ifade eden mermiler, lav silahları, roketatarlar tespit edildi. Bunlar zaten bizim daha öncesinde adı geçen şahsın Türkiye’de yeni bir eylem hazırlığında olduğuna dair duyumlarımız da istihbaratımız da vardı.” Türkiye’nin uluslararası alanda terörle mücadele için karşılıklı işbirliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Güler, son dönemde bu kapsamdaki çalışmaları hızlandırdıklarını, sözü geçen olayın da bunun güzel bir örneği olduğunu belirtti.
İŞTE O SİLAHLAR!
Sahil Güvenlik ekipleri, arama sırasında 2 tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, mermi ve çok sayıda patlayıcı madde tespit etti. Bu silahların İzmir‘de Gezi Parkı eylemlerini tırmandırmak amacıyla kullanılacağı tesbit edildi.
‘BANA 500 EURO VERDİLER’
Gözaltına alınanlar arasında bulunan, Atina yakınlarındaki Aspropirgos Deniz Ticaret Okulu öğrencisi olan 22 yaşındaki Yunan’ın ilk ifadesinde, teknede silah bulunduğunu bilmediğini ve sadece tekneyi Türkiye’ye götürmek için iki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile 500 euro’ya anlaştığını ileri sürdü.
BİBER TUTUKLANDI
Yunanistan resmi haber ajansı ANA-MPA’nin haberinde, 8 kişinin patlayıcı madde yapımı, tedarik etme, bulundurma ve taşıma suçlarından tutuklandığı belirtildi. Tutuklananlardan 5’inin Türk, 3’ünün ise Yunan vatandaşı olduğu kaydedildi. Ajans haberinde, Yunanistan Terörle Mücadele birimlerinin önceki gün Atina, Selanik ve Korent kentlerinde gerçekleştirdiği soruşturma ve baskınlarda çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, USB cihazı, harici sabit disk, CD, belge ve kitaba el konulduğunu belirtti.
Adalet Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla aranırken Yunanistan’ın Sakız adası açıklarında bir botta yakalanan Hasan Biber’in başka bir saldırı için adalar üzerinden Türkiye’ye girmeye çalıştığı belirlenmişti. Botta yapılan aramada LAW silahı, anti tank silahı, patlayıcı ve uzaktan kumanda düzeneği ele geçirildi. Yunan antiterör dairesi ekipleri, dün Ege Denizi’nde bir botta bulunan 2 tabanca, yaklaşık 200 mermi, 2 anti tank silahı ile bir miktar patlayıcı ve uzaktan kumanda düzeneğine el koymuş, olayla ilgisi bulunan bazı adreslere operasyon düzenlemişti.
64 DHKP-C’li bültenle aranıyor
İçişleri Bakanı Muammer Güler, DHKP-C terör örgütüne mensup 64 kişinin, uluslararası seviyede arandığını bildirdi.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması

İslam Memiş'ten gram altın bombası! 4 bin 500 lira olacağı tarihi açıkladı