AKİT MENÜ

Gündem

Ruhban Okulu açılacaksa Ayasofya da açılsın

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Ruhban Okulu açılabilir” diyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e “Öncelikle ülkenin yüzde 99’u oluşturan Müslümanların sorunlarını çözün. Ruhban Okulu açılacaksa Ayasofya da yeniden ibadete açılsın. Tekke

2013-08-01 23:39:24

EMRE KÜSKÜN / ANKARA
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yeni demokratikleşme paketi kapsamında Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılabileceğini söyledi. Ergin’in bu çıkışını Akit’e değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Avrupa’daki Müslümanların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.
Ruhban Okulu meselesinin karşılıklılık esasına dayandığını belirten Yalman, “Yunanistan, Batı Trakya’da halkın müftü seçmesine bile müsaade etmiyor. Müftüyü kendileri atıyorlar. O zaman Patriği de Türkiye’nin ataması lazım. Avrupa istiyor, biz yapıyoruz. Ama biz istemiyoruz bile. Yunanistan’da Müslümanların kendi müftüsünü seçmesine izin verilmiyor. Cami açılmıyor. Dini eğitim veren okullara izin verilmiyor. Niye tek taraflı adım atıyoruz? Bağımsızlığını yitirmiş bir ülke miyiz Allah aşkına? Tüm bunları hesaplamamız lazım” dedi.
“RUHBAN OKULU AÇILACAKSA...”
En başta Müslüman halkın taleplerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan Yalman, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesi kararnamesinin altındaki imzanın düzmece olduğunun açığa çıktığını hatırlatarak, “Ayasofya konusunda hükümetlerin mütereddit davranmasına bir anlam veremiyorum. Ayasofya’nın cami olarak bir an önce açılması lazım. Çünkü orayla ilgili Sultan Fatih’in vasiyeti hepimizin malumudur. Madem Ruhban Okulu açılabiliyor, o zaman Ayasofya neden açılmasın?” diye konuştu.

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması