AKİT MENÜ

Gündem

'Ramazova'yı IŞİD gönderdi' iddiası

Sultanahmet'teki saldırıyı düzenleyen Diana Ramazova'nın nişanlısının Kobani'de IŞİD için savaşırken ölmesi üzerine örgüt tarafında bu eyleme ikna edildiği iddia ediliyor

Sultanahmet'te polise yönelik canlı bombalı saldırıda bulunan Diana Ramazova'nın IŞİD tarafından gönderildiği ileri sürülüyor. İddiaya göre, Ramazova'nın nişanlısı 1.5 ay önce Kobani'deki çatışmalarda hayatını kaybetti. Örgüt de bunu kullanarak Ramazova'yı canlı bomba olmaya ikna etti.  

Akşam Gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, Ramazova'nın bu dramını kullanan IŞİD'in onu bombalı eylem için ikna ettiği öne sürüldü.

Terör polisi Ramazova'nın üzerinden çıkan telefonunda kayıtlı herkesi incelemeye aldı. Ramazova'nın bulunduğu binlerce saatlik kamera görüntüleri de deşifre edilerek kimlerle irtibatlı olduğu çözülmeye çalışılıyor.

MİT tarafından da takip edilen soruşturmada Ramazova'nın son 6 ay içerisinde nişanlısıyla birlikte Suriye'ye Kilis üzerinden iki defa giriş çıkış yaptığı belirlenmişti.

Ramazova'nın nişanlısının 1.5 ay önce Kobani'de öldürüldüğü, örgütün genç kadını bombacı olmaya ikna ettiği iddia ediliyor.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı