AKİT MENÜ

Ekonomi

Güngören’de Ramazan yaşandı

Ramazan ayı ile birlikte hareketlenen İstanbul’un merkezi ilçelerinden Güngören, ilçe belediyesinin düzenlediği etkinlik ve iftar sofralarıyla zenginleşen Ramazan’ı dolu dolu yaşadı. Teravihten sonra yoğunlaşan etkinliklere 7’den 70’e binlerce Güngören sakini iştirak etti. Şehit ve gazi ailelerini iftar sofralarında bir araya getiren Güngören Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini, yakın coğrafyalardaki soydaşlarımızı ve çocukları da unutmadı.

2013-08-06 21:19:53
TERAVİH SONRASI ETKİNLİKLERE BÜYÜK İLGİ
Ramazan için özel kültürel etkinlikler düzenleyen Güngören Belediyesi çocukları da unutmadı. Her gün iftar sonrası, Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda düzenlenen, çocuk oyunları ile başlayan etkinlikler teravih namazı sonrası yerini, şiir dinletileri, Kur’an Tilavetleri, söyleşi gibi bir dizi etkinliğe bırakıyor. Dursun Ali Erzincanlı, Mustafa Karataş, Serdar Tuncer gibi önemli isimleri ağırlayan Güngören Belediyesi’nin yurtdışından da konukları vardı.  Etkinliklerinde Uluslararası gruplara da yer veren Güngören Belediyesi, Bosnalı grup Hor Sersebil ve farklı ülke insanlarının bir araya geldiği, Arapça, İngilizce, Türkçe, Farsça, İspanyolca ve Çince dilinde ilahi okuyan grup Debu’yu ağırladı.
11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte bir dizi etkinlik başlatan Güngören Belediyesi, bu yıl farklı organizasyonlarla Ramazanı dolu dolu yaşattı. Her gün bir sokakta iftar düzenleyen belediye, vatandaşları bakan ve milletvekilleriyle bir araya getirdi. Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca gibi Ankara’dan misafirler ağırlayan Güngören Belediyesi sokak iftarları, her akşam dualarla birlik ve beraberliği simgeleyen görüntüler oluşturdu. Ramazan boyunca 11 mahallede iftar düzenleyen Güngören Belediyesi toplamda 40 bin kişiyi aynı sofrada ağırladı. Binlerce kişiyi aynı sofrada ağırlayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, misafirlere gösterilmesi gereken sıcak ilgiyi Ramazan boyunca hiç eksik etmedi. Güngören Belediyesi vatandaşın ortak kullanım alanlarını dezenfekte ederek Ramazan’a merhaba dedi. İlçedeki tüm okul, cami, sağlık ocağı ve kamu binaları gibi ortak kullanım alanlarının dezenfektesini düzenli olarak yapan Güngören Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla önceliği camilere verdi. 
BAŞKAN  KARAMAN’A   
             ÇOCUK İLGİSİ
11 ayın sultanı Ramazan’ın bereketli iftar sofraları Güngören’de sokaklara kuruldu. Binlerce kişinin bir arada olduğu sofralarda, masalar saatler öncesinden doluyor. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle çocuklarla ilgilenen Başkan Karaman, onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
100 BİN BARDAK
DEMİRHİNDİ ŞERBETİ
Ramazan boyunca camilerde teravih namazı öncesi ve sonrasında, ayrıca etkinlik alanı Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda Osmanlı’nın şifalı içeceği demirhindi şerbeti dağıtıldı. Ramazan ayı boyunca 100 bin bardak şerbet Güngörenlilere ikram edildi.

GÜNGÖREN’İN SİVİL
ŞEHİTLERİNE İFTAR
Güngören Menderes Caddesi’nde 5 yıl önce yapılan bombalı saldırının sene-i devriyesinde dev iftar sofrası kuruldu. 27 Temmuz 2008 tarihinde araç trafiğine kapalı Güngören Menderes Caddesi’nde ardı ardına iki bombanın patlatılması sonucu; beşi çocuk, biri daha doğmamış bebek olmak üzere 18 kişi vefat etmiş, 150 kişi de yaralanmıştı. Güngören’in ve Türkiye’nin hafızasında derin izler bırakan bu terör saldırısının 5. yılında aynı yerde 6000 kişilik devasa bir iftar sofrası kuruldu. Güngören Belediyesi’nin organize ettiği bu anlamlı iftara tüm Güngörenliler ve patlama mağdurları konuk oldu. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman; Kıbrıs Gazilerinin, 2008’deki patlama mağdurlarının, birçok şehit yakını ve gaziyi ise Cevizlik Sosyal Tesisleri’ndeki iftarda bir araya getirdi.



Güngören Beledİye Başkanı
Şakİr Yücel Karaman Ramazan’ın
ruhuna uygun
etkinlikler düzenledik
Ramazan’ın ruhuna uygun etkinlikler planladıklarını dile getiren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Biz Ramazan’ı eğlence olarak görmüyoruz. Bu Mübarek ayda Güngörenli hemşerilerimiz Ramazan’ın manevi havasına uygun bir ay geçirsinler istiyoruz. Hem iftar sofralarımızla hem de her gün iftar sonrası düzenlediğimiz etkinliklerle bu ayı güzel değerlendirsinler. Ramazan yılın en güzel ayıdır, günün en güzel anı da orucu birlikte açtığımız andır. Her günü Güngörenli hemşerilerimizle birlikte Güngören’de yaşıyoruz. Binlerce kişi ile birlikte aynı sofrada orucumuzu açıp, aynı duaya amin diyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz bu mübarek günlerin sonunda, Rabbim bizleri huzur birlik ve beraberlik içinde bayrama eriştirsin inşallah” dedi. Güngören’de 2008 yılında meydana gelen patlamanın sene-i devriyesinin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle o bölgede iftar sofrası kurduklarını dile getiren Başkan Karaman; “Sokak iftarları Ramazan’ın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazan’ın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla bu sene de o bölgeye iftar sofrası kurduk” değerlendirmesinde bulundu.

BOSNA-TÜRKİYE TEK YÜREK
Güngören Belediyesi’nin kardeş belediyelerinden biri olan Bosna Hersek Gorazde Belediyesi ilahi gurubu Güngörenlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Boşnakça ve Türkçe ilahi okuyan koro, 7’den 77’ye herkesin beğenisini kazandı. Aliya İzzetbegoviç Parkı’ndaki etkinliklere Başkan Karaman ve Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç birlikte katıldı.  Konuşmasını Türkçe yapan Gorazde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Dost ve Kardeş ülke Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi ve kendilerine sahip çıkan Türk halkına şükranlarını sundu. Daha sonra sahne alan Bosna Hersek’in en ünlü sanatçılarından biri olan Armin Boşnakça söylediği şarkılarıyla keyifli anlar yaşattı.
‘KANKA’LAR
RAMAZAN’DA BULUŞTU
Güngören Belediyesi Kan Kardeşliği Kulübü, KANKA Ramazan ayında da çalışmalarına devam ediyor. Güngören Belediyesi’nin 25 bin üyeli Kan Kardeşliği Kulübü’nden Ramazan organizasyonu. Hem kişisel hem de toplumsal olarak çok faydalı olan kan bağışına dikkat çekmek adına sürekli stantlar kuran, vatandaşları bilgilendiren KANKA, Ramazan’ı da boş geçmedi. Güngören Aliya İzzetbegoviç Parkında iki gün boyunca kurulan çadıra yoğun ilgi gösteren Güngörenliler, KANKA’larını Güngörenliler yalnız bırakmıyor. BİNLERCE KİŞİYE ERZAK YARDIMI
Güngören Belediyesi 11 Ayın Sultanı’nda ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Yüzlerce ailenin bu mübarek ayda sofrasında rahat edebilmesi için erzak yardımı yapan Güngören Belediyesi, yüzleri güldürdü. Yıl içerisinde devam eden sosyal yardımları Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştıran belediye, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlıkların da desteğiyle toplamda 9 bin 600 eve tüm ihtiyaçlarını karşılayacakları mutfak malzemesi dağıttı.

KADİR GECESİNDE SAHURDA BULUŞTUK
Güngörenli vatandaşlar Ramazan’ın en güzel gününü hep birlikte sahur sofrasında karşıladılar. Güngören Merkez Mahallesinde bulunan Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi Kur’an ziyafeti ve dualarla ile Kadir Gecesini taçlandırdılar. Teheccüt namazı kılan binlerce kişi aynı dualara ‘amin’ dedi.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!