AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Risale-i Nur’u ‘aslına uygun’ basacak yayıncılara yetki

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugüne kadar çeşitli tahrif ve suistimallere maruz kalan Risale-i Nur Külliyatı’nın aslına uygun basılması konusunda yayınevlerine yetki verdi. Devlet güvencesiyle bandrol verilecek olan Risalelerin yeni baskıları bir ay içinde raflarda yerini alacak.

2015-01-12 21:08:57

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bediüzzaman Said Nursi’nin eserleri olan Risale-i Nur  Külliyatı’nın aslına uygun basılması konusunda, kendi denetimindeki çeşitli yayınevlerine yetki vermeye başladı.

BANDROL VERİLECEK

Risalelerin basımı hakkında konuşan Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman,  Bakanlar Kurulu kararının ardından eserlerin asıl nüshaları üzerinde konunun ilgilileriyle görüş birliğine vardıklarını belirterek, “Bugünden itibaren de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Risale-i Nur Külliyatının basımı konusunda talepte bulunanlarla ilgili gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yetki vermeye başladık. Başkanlığımızla sözleşme imzalayan yayınevleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurarak bandrol alabilecekler.” diye konuştu.  İlk etapta 6 yayınevine yetki verildiğini belirten Salman, bir ay içerisinde yeni basımların raflarda yerini alacağını söyledi.  

Bir süredir bazı çevrelerce ‘Risale-i Nur’un neşri yasaklanıyor’  şeklinde gerçek dışı haberlere konu edildiğini hatırlatan Barla Platformu Başkanı Said Yüce ise, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Risale-i Nur’a sahip çıkmasının, ülke açısından iftihar vesilesi sayılacak bir gelişme olduğunu söyledi.  Sözler Yayınevi Genel Müdürü Osman Sevimli de Diyanet İşleri Başkanlığının Risale-i Nurları hem bizzat neşretmesi hem de himayesine almasının, Bediüzzaman Said Nursi’nin hayat gayelerinden birisi olduğunu belirtti.
Nesil ve Söz Yayınevleri Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Karademir de “Hükümetçe yapılan yasal düzenlemeleri biz de yayınevi olarak son derece yerinde buluyor ve Risale-i Nurlar’ı bu düzenlemelerin gereğine uygun yayınlamayı taahhüt ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Dünyayla dalga geçiyorlar! İsrail’den akıl almaz Lübnan savunması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya’ya gidecek! İşte görüşeceği konular

Pakistan'da bombalı saldırı: Rus Büyükelçi’nin de bulunduğu heyeti taşıyan konvoya mayınlı saldırı!

Yiğit Bulut'un paylaşımı gündem oldu! Dikkat çeken 'Ali Koç' iddiası

İklim değişikliği nedeniyle İtalyanları kahve korkusu sardı