AKİT MENÜ

Gündem

Karamollaoğlu, Erbakan'ın projeleriyle dalga geçti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas mitinginde bu kez hızlı treni diline doladı. Halbuki, Karamollaoğlu'nun küçümseyip dalga geçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği yatırımların bir çoğunu 1997 yılında Erbakan vaad etmişti. Fakat Erbakan'ın 28 Şubat post modern darbesinin ardından görevinden uzaklaştırılmasıyla, projeleri hayata geçirmek onun talebesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nasip oldu.

2018-05-15 10:29:10

YENİAKİT.COM.TR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İktidara gelirsek tüm projeleri durduracağız" sözlerinin ardından gerçekleştirdiği Sivas mitinginde tüm yatırımlarda olduğu gibi hızlı tren yatırımını da küçümsedi ve bu projeyle adeta dalga geçti. 

Geçtiğimiz yıl Ankara'dan İzmit'e eleştirdiği hızlı tren ile giden Karamollaoğlu, "Biz Sivas’a o kadar sahip çıktık ki şimdi hızlı treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hızlı trenin Sivas’a getireceği bir fayda demeyelim de kolaylık diyelim. Nedir o? Göçü hızlandıracak. Adam otobüsle gidip sıkıntı çekeceğine trene binip İstanbul’a biraz daha hızlı gidecek. Bu hizmet değil. Biz hızlı tren yapılmasın demiyoruz. Ben bunu dedim ya yarın bazı malum televizyon kanalları ’Şuna bak hızlı treni bile Sivas’a çok gördü derler. Rabbim size akıl fikir versin" ifadeleriyle şoke etti.

ERDOĞAN'IN DEĞİL ERBAKAN'IN PROJELERİYLE DALGA GEÇİYOR

11 ay gibi kısa bir süren 54. Hükümet'in Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan "Yeniden Büyük Türkiye Projesi"ni açıklamasının ardından dönemin laikçi Kemalist şer odakları dalga geçmişti.

1997 yılında 'Yeniden Büyük Türkiye Projesi'ni açıklayan Erbakan Hoca, Türkiye'nin her yerine duble yol, İstanbul Boğazı'na tüp geçit, her ile doğalgaz şebekesi, hızlı tren ve havaalanı, nükleer santral, Gebze'de köprülü geçit gibi projelerini açıklamıştı. Erbakan Hoca'nın bu projeleri Türkiye'nin nasıl atağa kalkacağının da bir işareti olmuştu.

Erbakan Hoca, 28 Şubat post modern darbesiyle görevinde uzaklaştırılınca vaatlerini yerine getiremedi. Fakat onun talebesi Erdoğan, her türlü zorluklara göğüs gererek Erbakan Hoca'nın projelerinin birçoğunu yerine getirdi.

O dönemde Erbakan Hoca ile şer odakları dalga geçerken, şimdilerde ise Erdoğan ile, Erbakan'la dalga geçen kesimlerle kol kola giren Karamollaoğlu'nun dalga geçmesi tepkiyle karşılanıyor.

Hürriyet'in 25 Ocak 1997 yılında Refah Partisi'nin projeleri ile dalga geçtiği karikatür:

Yorumlara Git

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı