AKİT MENÜ

Gündem

Paralel Yapı A.Ş’ye inceleme

Gülen Örgütü’ne yakınlığıyla bilinen Zirve Üniversitesi’nin “eğitim kurumları projesi yapacağız” bahanesiyle Hazine’den aldığı paha biçilemez araziye 3 bin 470 konut yaptırması Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i harekete geçirdi. Paralel Yapı A.Ş manşetiyle gündeme getirdiğimiz rant operasyonunu ihbar kabul eden Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada “Hukukçularıma konunun hukuki çerçevesini çıkartmaları talimatını verdim. Kamu yararı sonuna kadar savunulacak ve korunacaktır. Kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu.

2015-01-14 18:53:31

Gündeme bomba gibi düşen Paralel Yapı A.Ş haberimizle ilgili olarak Akit’e açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetemizde dün yayınlanan haberi gördükten sonra hukukçularıyla görüşerek konunun hukuki çerçevesini çıkartması talimatı verdiğini ve kamu yararının sonuna kadar savunulacağı, korunacağı konusunda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

GAZİANTEP’TEN AKİT’E TEBRİK TELEFONU!

Dün gazetemizde yayınlanan “İşte Paralel Yapı A.Ş” haberimiz Gaziantep gündemine de bomba gibi düştü. Gaziantep halkı gazetemizi telefon yağmuruna tutarak Zirve Üniversitesi’nin hazine arazisi üzerine çöreklenmesini ortaya koyan haberimiz için teşekkür etti. Gazetemize telefon açan bir üst düzey devlet görevlisi “Nakıboğlu ailesi Paralel yapının Gaziantep’teki finansörü ve para kasasıdır. Paralel yapı Doğu ve Güneydoğu’da yapmak istediği tüm projeleri Nakıboğlu ailesi tarafından hayata geçiriliyor. Nakıboğlu ailesinin Pensilvanya ile çok yakın teması var” dedi.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ SUSKUN

Öte yandan rektörlüğünü yaptığı Zirve Üniversitesi’nin hazine arazisi üzerine kurulması ve hileli imar planlarıyla ilgili Prof.Dr.Adnan Kısa’ya ulaşmak istedik. Rektörün özel kalemi olduğunu belirten bayan görevli “Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Kısa şuan yerinde yok ve kendisine ulaşamıyorum” dedi. 

HAZİNE ARAZİSİNİ ELE GEÇİRME SÜRECİ BÖYLE İŞLEMİŞTİ!

Gaziantep Kızılhisar’da bulunan binlerce dönümlük alan, 16.9.2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanı olarak tahsis edildi. 26.11.2007 tarih ve 427 sayılı meclis kararıyla üniversitenin kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak onaylandı. 14.3.2008 tarih ve 206 sayılı meclis kararıyla üniversite kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı oldu. Özel Proje Alanı kadar güneyinde üniversite alanına yeni bir alan eklendi. 17.10.2008 tarih ve 432 sayılı meclis kararıyla, üniversite alanının güneyi ise üniversite gelişim alanı yapıldı. 18.12.2009 tarih ve 502 sayılı meclis kararında, üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı oldu.  12.02.2010 tarih ve 182 sayılı meclis kararıyla da üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı yapıldı.

PARALEL’İN KİLİT İSMİ: TANER NAKIBOĞLU!

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürüten Taner Nakıboğlu’nun aile şirketi Paralel Yapı tarafından Gaziantep Şahinbey’de gerçekleştirilen Antepia Projesinde, toplam 3 bin 470 konut satışa sunuldu. Antepia’da daire fiyatları etaplara göre farklı olmakla birlikte, 368 bin liradan başlayıp, 1 milyon 523 bin liraya kadar değişiklik gösteriyor. İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na metrekaresi 6.19 TL’ye satılan arsada, metrekare fiyatı 2 bin ile 4 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan binlerce daire yapılmış oldu.

ALICILAR KAMERAYA KAYIT YAPILIYOR!

Konut projesinin ilginç detaylarından biri daha: Konutu satışa sunan “yapı”, “araya yabancı karışmasını engellemek için de” konutları almak üzere başvuranlara birer form doldurttu. Formda “müşterilere” hangi gazeteleri okudukları, hangi televizyonları, radyoları, internet sitelerini takip ettikleri, yakın gelecekte konut almayı düşünüp düşünmedikleri soruluyor. Formun altındaki “çok küçük puntoyla yazılmış” not da dikkat çekici: “Sizlere daha iyi HİZMET verebilmek için satış ofisimizde yaptığınız görüşmeler kamera kaydı altına alınmaktadır!”

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı