AKİT MENÜ

Gündem

Başbuğ: TSK’ya tuzak ortaya çıktı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Bir Düşünce Grubu” tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarıyla ilgili bir soruyu cevapladı.

2015-01-13 23:34:33

GAZİANTEP - Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, “Bir Düşünce Grubu” tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarıyla ilgili bir soruyu cevapladı. Üstü kapalı şekilde TSK içindeki paralel etkinliğe işaret eden Başbuğ, şöyle konuştu: “TSK’ya karşı haksız, asılsız, akıl almaz iftiralara dayanarak çok büyük haksızlık yapıldı. Tehlikeli bir oyun oynandı. Zaten şimdi de her şey dökülüyor. Her gün bir şey duyuyorsunuz. Her gün yapılan oyunun ne kadar çirkin ve ahlaksız olduğu ortaya çıkıyor. Hele bir de bu ahlaksızlıkları yapanların kalkıp da kendilerini daha iyi Müslüman diye tanıtmaları çok sahtekârlık. Yani dinen de ele aldığınız zaman Allah nezdinde de bir insana yapılacak en büyük suç, iftiradır ama yapıldı. Sadece şunu söyleyeceğim, yapanların ayaklarına dolandı. Oyun, sahtekârlık ortaya çıktı.”

HAİNLER ZAMANIMIZI ÇALDI...

Kozmik odadaki arama yapılmamış olsaydı iddianın bugün TSK’nın başında kara bulut olarak halen dolaşacağını ileri süren Başbuğ, şöyle devam etti:
“Özellikle Genelkurmay Başkanlığı yaptığım dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı yapılan oyunlar tepe noktasına çıktı. Öyle ki; Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yapmak istediklerimizi yapamadık. Özellikle de ikinci yılımda orduyu daha iyi hale getirmek için projelerimiz vardı ama yapamadık. Hainler zamanımızı çaldı ama bugün şunun için mutluyum, dediğimiz her şey çıktı.”

Yorumlara Git

23 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!