AKİT MENÜ

Gündem

Provakasyoncu paçavralara ilk destek onlardan!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, küstah dergi Charlie Hebdo'yu türkçeye çevirip dağıtarak büyük bir provakasyona imza atan kemalist Cumhuriyet gazetesinin Ankara Bürosu'nu ziyaret etti.

2015-01-14 15:34:34

Ziyaret sonrası açıklama yapan Emine Ülker Tarhan, "Gelişmelerden ötürü geçmiş olsun dileğinde bulunduk. İfade ve basın özgürlüğüne olan desteğimizi ilettik. Bu gelişmelerin demokrasiye ağır bir zarar verdiğini düşünüyorum. İfade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün dışarıda buna destek verenlerin içeride de buna destek vermesi gerekiyor. Eylemleri ile destek vermek gerekiyor. Sadece söylem ve yurtdışında ki bir takım davranışlarla değil, uygulamaları ile destek vermek gerekiyor basın özgürlüğüne. Tarihin hiçbir döneminde bu kadar ağır bir baskı hissedilmemişti. Yöneticileri açıklamalarında sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

Erdoğan Toprak ise "Üzüntü verici bir olay. Provokasyonlara gelmemek lazım, sağduyulu hareket etmek lazım. Türkiye'nin bu tür olaylarda daha sağduyulu hareket etmesi gerekli" şeklinde konuştu.

Paris'teki baskın sonrası küstah dergi Charlie Hebdo ilk baskısını bugün yaptı. Altı farklı dilde üç milyon baskı yapan derginin genel yayın yönetmeni dergiyi türkçeye çevirerek yayınlama kararı alan Cumhuriyet gazetesine teşekkür ederek "en önemlisi Türkçe baskı" dedi.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!