AKİT MENÜ

Gündem

Öcalan'a o sözü söyleyen komutana veda

Kenya’da yakalanan Öcalan’ı getiren uçakta, ona “Memlekete hoş geldin” diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu hayatını kaybetti.

2015-01-15 09:51:18

Kenya'da yakalanan terörist başı Abdullah Öcalan’ı 16 Şubat 1999’da Türkiye’ye getiren uçakta, ''Memlekete hoş geldin'' diyen sesin sahibi emekli Albay Abdullah Soyluoğlu, 65 yaşında yaşamını yitirdi ve köyünde düzenlenen sade bir törenle toprağa verildi.

Öcalan’ı Kenya’da yakalayarak Türkiye’ye getiren asker ve istihbaratçılardan oluşan ekip, uçak içinde çekilen fotoğraflara, yüzleri kar maskeli olarak yansımıştı.Uçakta çekilen videoda ise ekipte yer alan bir görevlinin, “Abdullah Öcalan... Memlekete hoş geldin” dediği duyulmuştu.

Öcalan’ı getiren görevliler dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilerek ödüllendirilmiş ancak kimlikleri açıklanmamıştı. Demirel, ekipteki görevlilere, “Çok gizli bir görevi başarıyla ifa ettiniz. Sizlerle hatıra fotoğrafı çektiremiyorum çünkü şartlar bundan sonra da gizliliğin korunmasını gerektiriyor” demişti.

'GİZEMLİ SES' İDDİALARI

Öcalan’a seslenen kişinin kimliği iddialara konu olmuş, eski Özel Kuvvetler Komutanı Engin Alan ile Ergenekon sanıklarından Levent Göktaş’ın isimleri ortaya atılmıştı. Gazeteci Necdet Pekmezci, “Memlekete Hoşgeldin Abdullah Öcalan” isimli kitabında bu sözün sahibinin ekibin komutanı ‘Abdullah’ isimli emekli bir albay olduğunu yazmıştı. Pekmezci kitabında, Abdullah Albay’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda uzun yıllar görev almasının ardından, Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür tarafından MİT’e alındığını belirtmişti.

 

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!