AKİT MENÜ

Gündem

Bayramlaşmalarda gündem Gezi ve Ergenekon

Bayramın ikinci gününde AK Parti, CHP, MHP, BDP, SP, BBP, DP ve İP heyetleri karşılıklı bayramlaşma ziyaretlerinde bulundu. BDP, MHP’yi, İP ise AK Parti’yi ziyaret etmedi. CHP’nin ziyaretçileri ağırladığı odada, Gezi olaylarında ölen 4 kişinin ve şehit olan polisin fotoğraflarına yer vermesi dikkat çekti.

2013-08-09 20:58:49
YENİ AKİT / ANKARA
Ramazan Bayramı nedeniyle siyasi partiler arasında bayramlaşmalar yapıldı. Bayramlaşmaların gündemini bayram öncesinde açıklanan Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) davası, yeni anayasa çalışmaları ile Meclis’in erken açılması konuları oluşturdu.
Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde AK Parti’yi sırasıyla; CHP, MHP, BDP, SP, BBP, DSP ve DP heyetleri ziyaret etti.
ANAYASADA ORTAK AKIL ŞART
AK Parti ve CHP’liler arasında yapılan bayramlaşmaya anayasa çalışmalarının ortak akılla yürütülmesi konusundaki görüşler damgasını vurdu. AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, anayasa çalışmalarının ortak akılla yürütülmeye devam ettiğini belirterek, “İktidar ve muhalefet değil toplumun ana sözleşmesi olan bu anayasada her türlü fedakarlığı, katkı devam ettirmeliyiz ve bu işi başarmalıyız. Bunu başarmamız toplumumuzun moral ve motivasyonunu artıracaktır.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise ortak aklın yürütülmesinin önemine değinerek, “Oyunun ortasında yeni bir kural, yeni dayatmalar getirilmemeli” dedi.
İSLÂM ALEMİNDEKİ OLAYLAR ÜZÜYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve beraberindeki partililer de AK Parti Genel Merkezi’ne bayram ziyaretinde bulundu. İslam dünyasında yaşanan şiddet olaylarının tüm insanlığı üzdüğünü belirten Karakaya, “Gönlümüz buruk, bir tarafta bayram dolayısıyla bir mutluluk yaşasak da, diğer tarafta Müslüman dünyasının içinde bulunduğu şartlar, Ramazan boyunca bir karıncanın dahi incitilmesini hoş görmeyen hoşgörü dini yüce dinimizin bu emirlerine rağmen Müslüman dünyasında akan kan, bir Müslüman olarak bizleri ziyadesiyle üzmekte” diye konuştu.
CHP GENEL MERKEZİ’NDE GÜNDEM GEZİ
CHP Genel Merkezi’nin bayramlaşma ziyaretine Gezi olayları damga vurdu. CHP’li heyet, Gezi Parkı eylemlerinde ortaya çıkan gerginliklerin giderilmesi için beklenen Demokratikleşme Paketi’nde protesto hakkının genişletilmesi gerektiğini savundu. CHP’li heyetin Türkiye’de yaşanan demokratik sorunlara dikkat çekmesi üzerine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Gösteriler belli bir yasa çerçevesinde yapılırsa elbette bizim kısıtlamamız mümkün değil yasa onun çerçevesini çizmiştir, ama kamunun rahatsız olacağı yerlerde yapılırsa izin alınmadan o zaman sıkıntılar olur” dedi. 
BDP, MECLİS’İN ERKEN AÇILMASINI İSTİYOR
AK Parti ve BDP’liler arasında yapılan bayramlaşmada ise Meclis’in erken açılması konusu ele alındı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Meclis’in tatile girmemesi gerektiğini dile getirdi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan barış sürecinin daha hızlı yürüyebilmesi için Meclis’in tatile girmemesi gerektiğini dile getirdiklerini belirten Aksoy, “Dostlarımızla bunu paylaşmıştık, bayramdan sonra Meclis olağanüstü toplantıya çağrılırsa biz de bunu destekleriz. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur, Parlamento’dan yüksek bir beklenti var, bu beklentiyi karşılamak için hızlı çalışması gerekir” dedi.
İP’LİLERİN DERDİ ERGENEKON
CHP’yi ziyaret eden İşçi Partisi’nin gündeminde Ergenekon Terör Örgütü davası vardı.  İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu, “Ergenekon davası kararı sonuçlarının, Yargıtay’a taşınma ve temyiz gibi süreçler gerilimi düşürmeyi ve hiçbir hukukun olmadığını gösteriyor. Mücadele etmemiz ve AKP’den kurtulmamız gerekiyor” dedi.
MHP’NİN GÜNDEMİ ETÖ
MHP’deki bayramlaşma programında ETÖ davası konuşuldu. AK Partili heyetin ziyaretinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ergenekon davası kararlarını eleştirdi. Türkeş, “Bugün hukuk sisteminde verilen bazı kararlar, halk nezdinde doğru verilmediği inancı yaygın haldeyse burada bir arıza olduğunu düşünmek lazım. Bunun düzeltilmesi gerekir” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ise bayramlaşmada bu konuların konuşulmaması gerektiğini, farklı platformlarda konuşulması gerektiğini ifade etti. Davayla ilgili olarak da yargılama sürecinin devam ettiğini aktaran Muş, yargının bağımsız bir erk olduğunu, çıkacak karara bütün partilerin saygı duyması gerektiğini dile getirdi.
KARŞILIKLI ZİYARETLER
Bayramın ikinci gününde, CHP’yi; MHP, BDP, BBP, DP, İP, DSP ve SP heyetleri ziyaret etti. Ziyaretlerde ağırlıklı olarak çözüm süreci, Ergenekon davası ve demokratikleşme paketi konuşuldu.
KABUL ODASINDA GEZİ’Cİ FOTOĞRAFLARI
Bu arada CHP’nin bayramlaşmaya gelenleri kabul ettiği odada Gezi Parkı odaklı gelişmeler sırasında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarına yer verilirken olaylarda şehit edilen polisin fotoğrafının bulunmaması dikkati çekti. Heyetlerin kabul edildiği kattaki koridorada CHP’nin 17 maddelik demokrasi ve özgürlük bildirgesinin yeraldığı dövizler de konuldu.
CHP’de parti heyetlerinin ardından, parti içi bayramlaşma programı düzenlendi.
Bayram ziyaretleri kapsamında MHP’yi ise, AK Parti, CHP, DSP, BBP, Saadet Partisi ve DP heyetleri ziyaret etti.
CHP’DEN SP’YE ÖVGÜ
Saadet Partisi’ni ise; DP, BBP, CHP, İP, AK Parti, MHP, DSP ve BDP heyetleri ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ziyaret sırasında SP’yi överek, “Bu tip bilge duruşları olan siyasi partilerin yaşaması lazım. Bunun yolu da baraj sistemi ile hazineden pay alınmasından geçer” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu da Sümela Manastırı’nın Ortodoks Hıristiyanlarının ibadetine açıldığını hatırlatarak, Ayasofya’nın da Müslümanların ibadetine açılması gerektiğini ifade etti.
AK PARTİ’DE BAYRAMLAŞMA
Öte yandan AK Parti Genel Merkezi’nde teşkilatla bayramlaşma teröni düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Halkından yana olanları, halkın iktidarı olanları, milli iradeyi temsil edenleri bazı dış güçler kabullenemiyor, onlar istiyor ki kendi çıkarları için hareket edenler iktidarlar olsun, ama dünyada artık uyanış başlamıştır. Arap dünyası başta olmak üzere birçok mazlum millet bunu görmüş, bu oyunu bozmaya karar vermiştir. Sokaklar terörize edilse de olaylar tahrik edilse de uluslararası sermaye ve medya kuruluşları bunu zirveye taşımak için çaba sarf etse de bunun üzerinden gelen bir millet, devlet, iktidar söz konusudur” dedi.
• DSP’yi sırasıyla MHP, İP, CHP, DP, BDP, BBP, AK Parti, SP ile Memur-Sen heyetleri ziyaret etti.
• BBP’yi Saadet, MHP, DSP, AK Parti, DP ve CHP heyetleri ziyaret etti.
• BDP genel merkezini AK Parti, CHP, Saadet, DSP, HAKPAR ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi heyetleri ziyaret etti.
Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…