AKİT MENÜ

Gündem

CHP'den Cumhuriyet'e destek!

CHP'li vekiller, Charlie Hebdo'nun Peygamberimiz'e hakaret eden karikatürlerini yayınladığı için tepki çeken Cumhuriyet Gazetesi'ne destek ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin 4 sayfalık kısmını yayınladığı için tepki çeken Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik, Cumhuriyet gazetesinin Şişli’deki binasına gelerek Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakıröz ile görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, “Burası bir gazetenin binası ve sizler burada bu gazeteyi haber yapıyorsunuz. Gazetenin kullanmak istediği düşünce ve ifade özgürlüğünü haber yapmak istiyorsunuz ve ona yapılan saldırıyı haber yapmak istiyorsunuz. Bu Türkiye'nin 2015 yılında geldiği vahim durumu ortaya koyuyor” dedi.

"SANKİ HZ MUHAMMED'E HAKARET EDİLİYOR"

Milletvekili Veli Ağbaba ise “Sanki Hz. Muhammed’e hakaret ediliyor, sanki İslam düşmanlığı gibi bir hava verilmeye çalışılıyor. Bu son derece yanlış. Özellikle bazı sivil toplum kuruluşlarının hedef gösterilmeye çalışılmasını da toplumu germeye çalışılmasını da kınıyorum. Bütün herkesin Cumhuriyet Gazetesi’nin özgürlüğüne bağımsızlığına sahip çıkılması gerekiyor."’ şeklinde konuştu.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba’nın ardından gazeteye gelen Cihaner, basın mensuplarına açıklama yaparak gazete binasından ayrıldı.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!