AKİT MENÜ

Gündem

Davutoğlu'dan AB'ye 'beklemeyiz' resti

AB'nin Türikye ile ilişkileri donduracağı yönündeki iddialara değinen Davutoğlu, sürecin iki üç yıldır zaten dondurulduğunu belirterek, "AB bizi almazsa, buzdolabının önünde beklemeyiz" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkileri donduracağı yönündeki açıklamaları Brüksel’de yorumladı. Başbakan Davutoğlu, "AB bizi almazsa, buzdolabının önünde beklemeyiz, dondurulup dondurulmayacağımızı görmek için. Tarih akar ve biz de tarihin içinde akarız ve bazen tarihin önünde akarız." dedi.

Avrupa’nın Dostları toplantısında soruları cevaplayan Ahmet Davutoğlu, “Tarihin akışını donduramazsınız. Bazen yapmanız gerekeni tarih dayatır. Tarihi ve zamanı donduramayacağınıza göre, 6 seneden bu yana akan bir süreç kişisel kararla durdurulamaz.” ifadelerini kullandı.

“Buna tarih karar verecek ve bir gün eminim Avrupalı liderler, Türkiye’nin üyeliğinin getirilerini anlayacak.” diyen Ahmet Davutoğlu, büyük nüfusu sebebiyle endişeli olan Avrupalılara ise “Türkiye’nin üyeliğinden korkuyorsanız, kendinize güvenmiyorsunuz demektir.” cevabını verdi.

“Açıkça söylemek gerekirse süreç zaten 2-3 yıldır dondurulmuş durumda.” diyen Davutoğlu, fakat bu realitenin Türkiye’den kaynaklanmadığını vurguladı.

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!