AKİT MENÜ

Gündem

O savcılara ihraç yolu

Adana ve Hatay’da MİT TIR’larına yönelik ihanet operasyonunu gerçekleştiren savcılar, HSYK 2. Dairesi tarafından soruşturma sonuçlanıncaya kadar açığa alındı.

2015-01-16 08:33:16

 

 MİT TIR’larına yönelik ihanet operasyonunu gerçekleştiren savcılar açığa alındı. Akit’in belgeler ve fotoğraflarıyla deşifre ettiği ihanet operasyonu sonrası yetkileri kaldırılıp başka illere gönderilen, arasında Aziz Takçı ve Özcan Şişman’ın da bulunduğu 5 savcı; HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alındı. Savcıların meslekten ihraç edilmeleri bekleniyor.

PARALEL TIR’CILAR AÇIKTA  

MİT TIR’larının Hatay ve Adana’da durdurulup, aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarında HSYK’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında görevden alındı. 

HSYK 2. Dairesinin kararı oy çokluğuyla aldığı ifade edildi. HSYK müfettişlerinin talebi üzerine alınan kararın gerekçesi, “soruşturmanın selameti ve yargı erkinin nüfuz ve itibarının zarar görmemesi” olarak gösterildi. Akit, 4 Şubat 2014’te paralel savcı ve jandarmanın MİT TIR’larına ilişkin kurguladığı kumpası belgeleri ile deşifre etmişti. Açığa alınan savcıların soruşturma neticesinde meslekten ihraç edilebilecekleri belirtiliyor. 

AZİZ TAKÇI MEYDAN OKUDU

Bu arada HSYK tarafından açığa alınan savcı Aziz Takçı devlete meydan okudu. Görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak Zonguldak’ta bir basın toplantısı düzenleyen Takçı, “Artık kendimizi savunmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor, onu yapacağız” dedi.

“MİT TIRLARI” İLE İLGİLİ HABERLERE YAYIN YASAĞI

Bu arada,  Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve Adana’da MİT’e ait araçların durdurulması ve aranması olayına ilişkin “milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, devlet sırlarının açıklanmasının ve suç işlenmesinin önlenmesi” amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili belgelerin içeriği hakkında yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

Yorumlara Git

Tarihi gerçeği çarpıttılar! Türklerin sembol ismini Rum yaptılar

Diyarbakır’ın değerlerine saygısızlık! DEM’den skandal şehit Gaffar Okkan kararı

İstifa etmişti! New York'ta Erdoğan'ı bakın kim karşıladı!

Bursa'da eğitim uçağı düştü!

Yunanlar duyurdu: ABD'den Türkiye'ye S-400 teklifi!