AKİT MENÜ

Gündem

Darülaceze’de bayram sevinci

Ramazan Bayramı’nı geçirdiğimiz bugünlerde huzurevleri, çocuk yuvaları ve yaşlı bakımevleri dolup taşarken, Darülaceze’de kalan kimsesiz kişilerin de ziyaret edilmesi, bayram sevincini arttırdı. Darülaceze’de kalan kişilerle ve personelle bayramlaşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, “Bu bayram aramızda olan nice dost ve sevdiğimiz; bir sonraki bayram olmayabilir. Onun içindir ki sevgimizi, ziyaretimizi ertelemeyelim” dedi.

2013-08-10 20:47:23
HABER MERKEZİ
Bakıma muhtaç, yaşlı, sakat insanlara, sokağa terkedilmiş kimsesiz kişilere ev sahipliği yapan Darülaceze’deki kişilerin Ramazan Bayramı’nda ziyaret edilmesi bayram sevincini bir kat daha arttırdı. Darülaceze’de kalan kişiler ve personelle bayramlaşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, bayram ve kimsesiz kişilerin ziyaret edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
BAYHAN: “BİZ İYİLİK YAPARSAK SONRA
GELENLER DEVAM ETTİRECEKTİR”
Ziyaret programında Ramazan ayının içinde barındırdığı ilahi nuru nedeniyle iyilik yarışının zirvesi olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, bayramın ise bu yarışın manevi ödül töreni olduğunu, bu finali yaşamak için ise kavgaları, gürültüleri, çekişmeleri, kıskançlıkları bir tarafa bırakarak, “Sevdiklerimizle hayırda yarışarak, omuz omuza gidebilme mutluluğunu yaşayabiliriz” diye konuştu. Bayramların tatille özdeşleşmesinden yakınan Bayhan, “Gidecek anneniz babanız var ise tatil beldelerinde tatil geçirmenizi tavsiye etmem” dedi. Bayramların dargınların barıştığı, kimsesizlerin kimsesini bulduğu, yakınlarımızın ‘Benim de kardeşim, akrabam, annem, babam, sevenim varmış’ idrakine vardığı bir süreç olduğunu ifade eden Bayhan, “Darülaceze örnek olmanın çağlar ötesinden günümüze yansıyan iyilik projesi, fedakarlığın ve adanmışlığın canlı şahidi” ifadelerini kullandı. Yarınını düşünemeyenlerin, bugününü yaşayamayacaklarını söyleyen Bayhan, “Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet vizyonu ve Bakanımız Sayın Fatma Şahin’in şefkatli himayeleri kurumda yaşayanların standart ve mutluluklarını arttırdı. Güzellikleri yaşatmak için iyi çalışırsak, iyiliğin, doğruluğun temsilcisi olmaya azmedersek, bizden sonra gelenler de bu geleneği devam ettirecektir” dedi.
MANZARASI SADECE TAVAN
OLAN İNSANLAR VAR
Bayhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Manzarası sadece tavan olan insanlar var. O duruma düşmeden önce o durumda olanları da yalnız bırakmamak lazım. Elimiz ayağımız tutuyorken onlara yardımcı olmamızın gerektiğini düşünüyorum. Bayramınız öyle bir bayram olsun ki, sizi tanıyanlar açısından da sizin açınızdan da unutulmayan, umut dolu bir bayram olsun. Annemizin, babamızın, yakınlarımızın, sevdiklerimizin duasını almışsak işte bayram o zaman bayram olur. Acı duyuyorsak yaşıyoruz demektir. Başkasının acısını duyabiliyorsak insanız, başkasının acısını dindirmeye çalışıyorsak o zaman bayramı hak etmiş insanız demektir. Suriye; Arakan’dan Filistin’e dünyanın çeşitli coğrafyalarında hayatta kalma mücadelesi veren mazlumların bayramını tebrik ediyorum ve savaşsız, kinsiz, tartışmasız, münakaşasız bir dünya temennisiyle bayramınızın bayram, geleceğinizin gönlünüzce olmasını diliyorum.”
Darülaceze Başkanı Nevzat Bayhan, konuşmasının ardından kurum çalışanlarıyla bayramlaştı. Daha sonra Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Zehra Sevingen Sağır’la birlikte kurum sakinlerini odalarında tek tek ziyaret ederek bayramlarını kutlayan Bayhan, onlara hediyeler verdi. Bayramlaşma sonrasında ise ziyaretçi ve sakinler etkinlik çadırında Neyzen Ferit Yavuz ve semazen ekibinden unutulmaz bir şöleni izlediler.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması

İslam Memiş'ten gram altın bombası! 4 bin 500 lira olacağı tarihi açıkladı