AKİT MENÜ

Gündem

Saldırıya tepki çığ gibi

Ülkücü olduklarını iddia eden bir grubun önceki akşam gazetemize yaptığı saldırıya, siyasetçilerin, STK’ların, iş dünyasının ve sağduyulu basının tepkisi sürüyor. Akit’e yönelik çirkin saldırıya sert bir dille kınayan Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkanı Adnan Baran, “Atatürk hakkındaki üstelik gerçek de olmayan bir konuya ülkücüler değil, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tepki göstersin. Eğer Atatürk’e hakaret iddialarıyla Akit’e saldıranlar gerçekten ülkücüyse, Türkiye’de ülkücülük anlayışı değişmiş demektir” dedi.

2015-01-16 23:05:32

Bağımsız Ülkücüler Platformu Başkanı Adnan Baran, geçtiğimiz gün MHP’lilerin Akit’in genel merkezine yaptığı çirkin saldırıyı sert bir dille kınadı. Baran, “Atatürk hakkındaki üstelik gerçek de olmayan bir konuya ülkücüler değil,  Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tepki göstersin. Neden ülkücüler tepki gösteriyor ki? Eğer Atatürk’e hakaret iddialarıyla Akit’e saldıranlar, gerçekten ülkücüyse, Türkiye’de ülkücülük anlayışı değişmiş demektir” dedi.  

“ÜLKÜCÜLÜK ANLAYIŞI BİTMİŞ”

Ülkücülük anlayışının oraya buraya saldırmak olmadığının belirten Baran, “Ülkücülüğün, milletin bütün değerlerini kucaklayan, herkese eşit mesafede yaklaşan bir çizgisi var. Kendilerini ülkücü diye tanımlayan bir grubun kalkıp Yeni Akit gazetesine saldırması, bunların ülkücülük anlayışının tamamen bitmiş olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Baran, “Ülkücüler, eğer gerçekten kendilerine hakaret edildiğini ve kendilerinin küçük düşürüldüğünü düşünüyorlarsa, geçtiğimiz dönemlerde Kanal D’de oynayan ‘Öyle Bir Geçer Zamanki’ dizisine neden Akit’e gösterdiklerinin binde biri kadar tepki göstermediler?  O dizide ülkücüler, aşağılanıp, Amerika’nın Türkiye’deki ajanları ve piyonları olarak gösteriliyordu. Neden ona ses çıkarmadılar?” dedi.

“ATATÜRK’Ü KEMALİSTLER  SAVUNSUN”

“Atatürk’le ilgili birisi tepki gösterecekse bunlar ülkücüler olmamalı. Atatürk’ü savunacak olan kişiler Kemalistler olmalı.” diyen Baran şöyle devam etti: “Çünkü Türkiye’deki Kemalistler, bu ülkede kim ne zulüm yaptıysa hep Atatürk adına yaptı. Aynı Kemalistler her türlü zulmü 12 Eylül döneminde biz ülkücülere de yaptılar. Eğer Atatürk’e hakaret iddialarıyla Akit’e saldıranlar, gerçekten ülkücüyse, Türkiye’de ülkücülük anlayışı değişmiş demektir. Kendilerine ülkücü diyenlerin Atatürk’ü bu kadar savunması manidardır. Akit’e saldıranların ülkücü olacağına ihtimal vermiyorum. Ülkücüleri kullanan ya da onların içine sızan birtakım ulusalcılar bu saldırıyı yapmış olabilirler.”

AKİT'E 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONLARI YAĞIYOR

Gazetemize yapılan taşlı sopalı saldırıya sivil toplum kuruluşlarından, medya yöneticilerinden, tv yapımcılarından ve işadamlarından tepkiler gelmeye devam ediyor. Turkuvaz Medya Yöneticisi Serhat Albayrak, tv programcısı Esra Elönü, MAK Danışmanlık Yöneticisi Mehmet Ali Kulat, Musevi işadamı Doğan Kasadoğlu, gazetemizi arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundular.

BEM-BİR-SEN AKİT'E SALDIRIYI KINADI

HABER MERKEZİ - Gazetemize saldıranlara STK’ların tepkileri devam ediyor. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gazetemize yapılan hain saldırının kabul edilemez olduğunu ve her kesim tarafından şiddetle kınanması gerektiğini belirten heyet, Karahasanoğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.
Özgür-Der’den ‘geçmiş olsun’ ziyareti

HABER MERKEZİ - Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, Genel Sekreteri Musa Üzer ve yönetim Kurulu Üyesi Güney Uzun gazetemize geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu’nu makamında ziyaret eden heyet, geçtiğimiz günlerde provokatör bir grup tarafından gazetemiz Yeni Akit’in genel merkez binasına yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını belirterek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Yorumlara Git

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Narin Güran açıklaması