AKİT MENÜ

Gündem

Özgür-Der’e saldırı lanetlendi

Başörtüsüne özgürlük eylemlerinde, PKK tarafından Özgür-Der Van Şubesi’ne gerçekleştirilen molotof ve silahlı saldırı lanetlendi.

2013-08-10 20:54:08
HABER MERKEZİ
Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemleri, bu hafta da bayram demeden devam etti. Bu haftaki eylemlerde, PKK tarafından Özgür-Der Van Şubesi’ne gerçekleştirilen molotof ve silahlı saldırı lanetlendi.
KONYA: PYD YALAN HABER YAYIYOR
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 309. basın açıklamasını yaptı. Özgür-Der Van Şubesi’nin, silahlı ve molotoflu saldırılara maruz kaldığının hatırlatıldığı açıklamada; “PYD’nin çığırtkanlığını yapmamak bir suç sayılmış ve Özgür-Der cezalandırılmak istenmiştir. PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin, mevzi kaybetmek korkusuyla dezenformasyon yayarak Nusra’ya karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştığı ve Nusra cephesini karalama faaliyetlerine giriştiği açık bir gerçektir. Bu alanda pek çok yalan haberi yayarak insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır” denildi.
Özgür-Der camiasına geçmiş olsun
Bu yalan haberlerle ilgili açıklama yaparak, Esed muhaliflerini destekleyen ve Suriye’ye insani yardım faaliyetlerinde bulunan Özgür-Der’in Kürt nasyonal-sosyalist basını tarafından hedef gösterildiğini ve sosyal medyada Özgür-Der’e yönelik saldırı çağrılarının açıkça yapıldığını ifade edildiği açıklamada; “ ‘Rojava’da katliam var iddiaları için delil var mı?’ diye soranları bile neredeyse Kürt düşmanı ilan etmenin akıl ve insafa sığmayacağı bilinen bir gerçektir. Özgür-Der gibi Kürt meselesi konusundaki hassasiyeti bilinen dernekleri Kürt katliamı varmış ve bu katliamı onlar destekliyormuş gibi gösterip suçlayarak hedef göstermesi, laik PYD’nin Rojava’da hakimiyet kaybetme korkusundan kaynaklanmaktadır. Kendi yanında olmayan herkesi düşman sayan ve bu düşmanlarını şiddetle yok etmeye kalkışan laik PYD çizgisinin bu tavrını şiddetle tel’in ediyoruz. Özgür-Der camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.
KOCAELİ: ÖZGÜR-DER’E YÖNELİK
SALDIRIYI LANETLİYORUZ
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, 434. eylemini gerçekleştirdi. Eylemde platform adına basın açıklamasını İnsan hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhangazi Ergin okudu. Ergin bayramın 1. günü PKK’nın, Özgür Der Van Şubesini, içinde insanlar varken silahla tarayıp, molotof kokteyli atarak yaptığı saldırıyı lanetlediklerini belirtti. Ergin sözlerinin devamında şunları söyledi: “Komünist Kürt hareketi PKK, Müslüman Kürt halkına karşı yaptığı saldırılara birisini daha eklemiş ve geçmişte, yurtlarda kalan öğrencileri diri diri yakmaya kalktığı gibi, bu günde Van’daki inançlı Kürtleri diri diri yakmaya kalkmıştır. Bundan dolayıdır ki, bu bayramı da buruk bir bayram olarak kutluyoruz.”
AKYAZI: UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ
Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 340. defa meydanlara indi. Platform adına basın açıklamasını MAZLUMDER Sözcüsü İrfan Alemdar okudu. Ülkemizin endişeli ve sancılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Alemdar; “Geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan bir provokasyon ile Özgür-Der Van Şubesi hedef alındı. Bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz ve bu tür provokatif eylemlerle bizleri kışkırtmak ve çatışmacı bir yola sevk etmek isteyenlere karşı uyanık olmak zorundayız” diye konuştu. “Başörtüsü artık özgür olmalıdır” diyen Alemdar sözlerinin devamında şunları söyledi: “Sadece kamuda değil hayatımızın her alanında serbest kalmalıdır. Yakında çıkacak olan yasa değiştirilemez kanunlar arasında yer almalıdır.”

Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması