AKİT MENÜ

Gündem

Paralelcilere göre Peygamberimize hakaret bir ‘sorun’ değil

Fetullah Gülen’in bir video ile karikatürize edilmesini büyük bir “sorun”a dönüştüren Paralel Yapı, Cumhuriyet adlı paçavranın Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri yayınlamasında ise bir “sorun” görmedi. Paralel Yapı’nın amiral gemisinde kalem oynatan Mümtazer Türköne, “Cumhuriyet’in yayınladığı karikatürlerde bir ölçü sorunu yok” gafletinde bulunmakla kalmadı, Hazreti Muhammed’e sahip çıkan Müslümanlara da “Peygamberimiz’e hakaret bahanesine mal bulmuş Mağribî gibi sarılıyorlar” diyerek, aklınca tepki gösterdi.

2015-01-17 08:47:43

İŞTE  O YAZI:

Gazetemizin, Cumhuriyet’i hedef alan basın özgürlüğüne aykırı uygulamalara itirazı, aklı ve vicdanı olan birinin tek satırına bile itiraz edemeyeceği şekilde kaleme alınmış.

(...) Bırakın evrensel standartları, mevcut kanunlara bile aykırı şekilde, bir yargı kararına dayanmadan bir gazetenin dağıtılmasının engellendiği bir ülkede, basın özgürlüğü bir kenara hiçbir haktan ve hukuktan bahsedemezsiniz. Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı yerde ne canınız, ne malınız ne de insanlık onurunuz garanti altında olamaz.

 (...) Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’yu ek olarak yayınlaması ağır bir sorumluluk; nitekim karikatürlerin hepsini yayımlamamışlar, hakaret ve aşağılama içeren karikatürleri ayıklamışlar. (...) Bir ölçü sorunu yok. (...) Olmadığı halde kutsal değerlere hakaretten bahsederek kampanya yürütenler, böylece hakareti gündemde tutanlar, bu hakaretlerin hamallığını üstlenmiş oluyorlar.  (...) “Peygamberimiz’e hakaret” bahanesine mal bulmuş Mağribî gibi sarılıyorlar. (...)

Mümtazer Türköne/ZAMAN

Akit Arşiv Sayfasından

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe