AKİT MENÜ

Gündem

Karikatür provokasyonu AÜ Hukuk’a sıçradı

Cumhuriyet gazetesinin ardından şimdi de Ankara Üniversitesi’ndeki sol gruplar provokasyona sahip çıktı. Dün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki bir grup provokatör solcu öğrenci, Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin son sayısını fakülte içine asarak, gerginliğe yol açtı.

2015-01-18 09:34:09

Peygamber Efendimize ve İslam dinine hakaretinden dolayı Katolik lideri Papa Franciscus’un bile sert bir dille eleştirdiği Charlie Hebdo dergisini, Türkiye’de Cumhuriyet gazetesinin ardından şimdi de Ankara Üniversitesi’ndeki gerici sol gruplar sahiplendi. Dün Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki bir grup provokatör solcu öğrenci, Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin son sayısını fakülte içine asarak gerginlik oluşturdular. 

ÇİRKİN KARİKATÜR 

Kendilerini Allahsız diye tanımlayan İslam ve Peygamber düşmanı solcu grubun fakülte içine astıkları Charlie Hebdo dergisinin asılmasını normal karşılayan fakülte yönetimi, fakültedeki muhafazakar öğrencileri ayaklandırdı. Asılan çirkin karikatürün indirilmesini talep eden muhafazakar öğrenciler, İslam ve Peygamber düşmanı diğer öğrencilerin saldırısına uğradı. İki grup arasında arbede yaşandı

 “ÇİRKİNLİĞE DAHA FAZLA DAYANAMADIK”

Fakültelerinde İslam dinine ve Peygamber Efendimize hakaret eden bu tür provokasyonların sık sık yaşandığını kaydeden öğrenciler, “Peygamber Efendimize bu kadar hakaret edilmesine daha fazla tahammül etmedik ve bu çirkin karikatürün asıldığı alana gittik. Oradaki solcu bazı öğrenciler, olay çıkarmak ve bizi tahrik etmek için ‘bizi öldürmeye mi geldiniz, siz Müslümansanız biz de Allahsızız’ şeklinde bağırıp çağırdılar. Orada neye uğradığımızı bilmedik ve olaylara sadece baktık. O esnada herkes kameralarıyla bizi çekmeye başladı. Biz o karikatürü indirmeye çalıştık onlar bize müdahale etti ve müdahale sonrası aramızda kısa bir arbede yaşandı. Çıkan arbede sonrası o çirkin karikatürleri yırttık. Ama onlar bu sefer aynı karikatürden bir tane daha astılar” ifadelerini kullandılar.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe