AKİT MENÜ

Gündem

Örtü yasakçıları rektörler ETÖ için çalışmış!

Ergenekon terör örgütü davasında; 28 Şubat döneminde başörtüsü yasağını uygulayan YÖK eski Başkanı Halil Kemal Gürüz, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Abbas Yurtkuran, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ferit Bernay’ın ağır hapis cezaları almaları, “Yasakçılar, Ergenekon Terör Örgütü’nün isteklerini yerine getirmişler” şeklinde yorumlandı.

2013-08-11 22:34:07
SERDAR USLU / İSTANBUL
Ergenekon terör örgütü dâvâsının karar duruşmasında, ağır hapis cezası alan kişiler arasında 28 Şubat döneminde YÖK eski Başkanı Halil Kemal Gürüz ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu gibi başörtüsü yasağının yılmaz savunucularının bulunması, “Ergenekon, başörtüsünü yasağının arkasında” yorumlarına sebep oldu.
KAYA: BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI
DARBECİ ANLAYIŞI TEMSİL EDİYOR
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ergenekon’un ideolojisi ile başörtüsü yasağını savunan kişilerin ideolojilerinin aynı temele dayandığını söyledi. Başörtüsü yasağının darbeci anlayışı temsil ettiğini ifade eden Başkan Kaya; “Ergenekon, halkın seçtiği iktidarı devirmek amacıyla ortaya çıktı. Ergenekoncuların başörtüsü yasakçısı olarak ortaya çıkmaları da şaşırtıcı değil. Çünkü bu kişiler, halkın İslâmî taleplerine karşılar. Halkın iradesini darbe yoluyla baskı altına almaya çalışanların Ergenekon davasıyla cezalandırılması bir kazanımdır” dedi.
KORKUT: ERGENEKON, MİLLETİN
DEĞERLERİ İLE BARIŞIK DEĞİL
ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut ise, Ergenekon terör örgütünün içerisinde askeri bürokrasi ve akademisyenler gibi farklı kesimlerin olduğunu söyledi. 28 Şubat sürecini işleten iradenin de aynı irade olduğunu ifade eden Korkut, Ergenekon gibi yapılanmaların başta başörtüsü yasağı olmak üzere milletin iradesi ve değerleri ile barışık olmadığını vurguladı. Korkut sözlerinin devamında, 28 Şubat döneminde yapılan birtakım haksızlıklar ve hukuksuzluklardan millet iradesiyle vazgeçildiğini belirtti.
ERGENEKON DAVASINDA CEZA
ALAN BAŞÖRTÜSÜ YASAKÇILARI
YÖK eski Başkanı Halil Kemal Gürüz: Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi, 13 yıl 11 ay 15 gün – 28 Şubat davasında tutuklandı.
İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu: Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, 15 yıl 8 ay 22 gün hapis – Tutuklandı.
İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu: Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, 23 yıl hapis – Tutuklu.
Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Abbas Yurtkuran: Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi, 10 yıl hapis.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ferit Bernay: Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak, 10 yıl hapis.
Yorumlara Git

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması