AKİT MENÜ

Gündem

Hatipoğlu'ndan Hz. Muhammed (s.a.v) karikatürü hakkında açıklama

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu A Haber'de yayınlanan Yaz Boz programında Charlie Hebdo'nun yayınladığı Hz. Muhammed karikatürü ve ardından yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Charlie Hebdo'nun yayınladığı Hz. Muhammed karikatürü ve ardından yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Sıradan bir insan için de alçaltıcı, onu küçük düşürücü hiçbir çizim, söz, şiir yazılamaz." diyen Hatipoğlu, bunun sansür olmadığını aksine bir onur koruma meselesi olduğunu belirtti.

İşte Hatipoğlu'nun açıklamaları:

“HZ. MUHAMMED MÜSLÜMANLARIN NEFES ALMA MERKEZİDİR”

Hz. Muhammed son peygamberdir. Karşıdakiler buna inanmayabilirler. Son derece normal. Biz onlara zorla bizim dinimize girin, bizim peygamberimize illa ki iman edin demiyoruz. O kendi tercihleridir. Ama diyoruz ki; Hz. Muhammed, bugün yaşayan 2 milyar isnanın nefes alma merkezidir. Siz ondan bahsederken, benim ölçülerime göre saygılı davranmak zorundasınız. Tıpkı benim Hz. İsa’ya, Hz. Musa’ya, Hz. Meryem’e ve diğer bütün peygamberlere saygılı davranmam ve benim İncil ve ya Tevrat’ı aşağılamamam gibi.

“MÜSLÜMANLAR BU GİBİ DURUMLARDA ŞİDDETE BAŞVURMAMALIDIR”

Bu tür yanlış yapanlara karşı şiddetle mukabelede bulunmak, ölümle sonuçlanacak bir yola girişmek de İslam’ın onaylamayacağı şeyler arasındadır. Sizin yapmanız gereken olayı anlatmak, teliğ etmek, irşad etmek,güzel örneklerle Allah’ın yoluna çağırmak. Onlara kutsalı analtmak lazım. Çünkü onlar Hz. Meryem’i de İsa (a.s) ’ı doğururken hicvedenbiliyorlar..

“KEŞKE KARİKATÜRİSTLER HAYATTA OLSA DA ONALRA BUNLARI ANLATABİLSEK”

Problem ve sıkıntı olayın bakışında yani olayı kurgulayanlarda. Keşke sağ olsalardı onlarla oturup bunu anlatabilseydik. Onlarla muhatap olan Türkiye’deki meslektaşlarının onlara bunları anlatmalarını ümit ediyoruz. Keşke oturup konuşsalar ve Müslümanların kutsallarını ifade etseler. Hz. Muhammed ile oynamayın, O’nunla oynamanız peygamberin algısını kirletmez. Bütün dünya bir araya gelse, yirmi dört saat Hz. Peygamber’in hakkında yazsa çizse, Müslüman’In yüreğinde Muhammed Muhammed (s.a.v)’dir.

“YENİ BİR HAÇLI SEFERİ İSTEMİYORUZ”

Bu durum kültürler arası bir çatışmaya sebep olabilir dendi. Bu doğru değil. İnsanlık bunlardan çok çekti. Birinci ve İkİnci Dünya Harbi’nde atılan atom bombaları milyonlarc ainsanı öldürdü. Hristiyan Hristiyan’ı öldürdü. Hristiyan mezherpleri arasındaki çatışmaları biliyoruz. Biz yeniden bir Haçlı Seferi başlasın istemiyoruz. Bizim öyle bir niyetimiz yok. Bizim niyetimiz ancak; barış, rahmet ve sevgi ortamında Hz. Peygamber’in yaptığını yapmak. Peygamber de zamanınd aböyle bir ortamda İslam’ı tebliğ etti. Ama gönderdiği hiçbir dave tmektubunda “Eğer iman etmezsneiz üzerinize yürürüm. Sizi öldürürüm demedi.” “Ben tebliğ ediyorum. Kabul edin ve hidayete erin.” dedi.

"KÜFRETMENİN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZ”

Küfretmenin ve hakaretin özgürlüğü olmaz ki. Bunlara en güzel cevabı dün (tebrik etmek lazım) Papa verdi. Bu karikatürleri Türkiye’de de yayınlayalım diyenlerin yüzünün kızarması laızm. Papa: “Benim anneme küfretse bu arkadaşımın (yanında abirni kast etti herhalde) ona yumruğumu indirebilirim” dedi.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular