AKİT MENÜ

Ekonomi

Memur 657 sayılı kanundan dertli

30 yıllık memurun emekli olduktan sonra bin 200 lira, aynı şekilde işçi emeklisinin ise bin 800 lira emekli maaşı aldığını, ikramiyede de aradaki farkın büyük olduğunu; 657 sayılı kanunda memurun özverisini görmeyi önleyen engellerin bulunduğunu belirten

2013-02-07 20:10:34

BOLU - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin sosyal politikalardaki tercih boyutuyla memurların lehine gelişmesini önemsediklerini belirterek, ‘’657 sayılı kanunda memurun özverisini görmeyi önleyen engeller var’’ dedi.
Gündoğdu, yaptığı açıklamada, ‘’memurlar çalışmıyor’’ tezinin çok yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi.
Sözleşmelilerin kadroya alınması için hükümetle uzlaşı içinde olduklarını ifade eden Gündoğdu, ‘’196 bin sözleşmeliyi beraber kadroya geçirdik. Ben çalışanların motivasyonunu arttırmanın, onları ekmekle tehdit etmekten geçmediğine inanıyorum. Burada, elbette farklı düşünceler olacak. Hem işimizi iyi yapalım hem de hak ettiğimiz ücrete kavuşalım düşüncesindeyiz’’ şeklinde konuştu.
“MEMUR VE İŞÇİ EMEKLİSİ
MAAŞINDA FARK VAR”
Gündoğdu, 30 yıl çalışan ve 2 bin lira maaş alan bir memur emekliye ayrıldığında maaşının bin 200 liraya düştüğüne dikkati çekerek, aynı statüde çalışan bir işçi emekliye ayrıldığında ise bin 800 lira maaş aldığını anlattı.
30-35 yıl çalışan devlet memurunun emeklilik ikramiyesinin 40 bin lirayı geçmediğini öne süren Gündoğdu, ‘’Aynı statüde çalışan işçi kardeşimizin emeklilik ikramiyesi 80 bin liradan aşağı değil. 657 sayılı kanunda memurun özverisini görmeyi önleyen engeller var. Bu boyutla yaklaşırlarsa elbette buna yüzde 100 destek veririz’’ diye konuştu.
‘’Bu iktidar vatandaşa çok önem verdiğini söylüyor, vatandaşa önem veren birçok politikası var ama devlet adına vatandaşa bu hizmetleri sunan memurdur’’ diyen Gündoğdu, şöyle devam etti: ‘’Dolayısı ile memurun hizmet aksadığında, hizmet aksatan adam olarak dayak yiyip, hizmet harika olduğunda da siyasetçinin ve üst bürokrasinin teşekkürleri kabul ettiği kuruma razı olmamız mümkün değil. Eksiklik varsa sorumlusu hep beraber biziz. İyileştirme varsa, halk memnunsa, bu memnuniyeti sağlayan da biziz. Bunun için biz büyüyen Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin sosyal politikalardaki tercih boyutu ile de memurun lehine gelişmesini önemsiyoruz.’’
Türkiye’de 2002’den itibaren kriz olmadığını hatırlatan Gündoğdu, krizin faturasını esnafların ve memurların ödediğini ifade ederek, büyüyen Türkiye’de memurların da pay alması gerektiğini savundu.
‘’120 BİN ÖĞRETMEN
AÇIĞI VAR’’
Türkiye’nin istihdam politikası bulunmadığını iddia eden Gündoğdu, en az 100 bin doktora, 170 bin hemşireye ihtiyaç bulunduğunu savundu. Tedavi ve hasta bakım hizmetlerinde yeterli hemşire bulunmadığını iddia eden Gündoğdu, ‘’Öbür taraftan, 120 bin öğretmen açığı var ama 300 binin üzerinde de öğretmen olarak mezun olmuş, atamayı bekleyen gençler var”dedi.

Yorumlara Git

Asya ülkesi Malezya Kralı Çin'de: Diplomatik ziyarette bulundu!

Kadıköy’de kazanan Galatasaray!

Esra Erol’un konuğu sokak ortasında ölü bulundu!

Türkiye'nin savunma devi Altay için çalışmalar hız kazandı: 200 firma çalışıyor

Joe Biden ile Japonya Başbakanı Kişida 'Hint-Pasifik bölgesinde güvenlik' vurgusu