AKİT MENÜ

Gündem

Fransa'da yaşananların sorumlusu kim?

dsvdsvf

Ben Burkina Fasolu`yum. Charlie değilim ancak saldırıyı kınıyorum. Yazdıklarımdan sorumluyum ama Paris`teki saldırıdan kimin sorumlu olduğunu sizlere anlatacağım.

Paris’teki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda 12 kişinin öldürülmesinden kimin sorumlu olduğu besbellidir. Fransa Cumhuriyeti sorumludur.

Charlie Hebdo dergisinin İslam Dini`ne paralel yapı yapmasını Fransa Cumhuriyeti deşifre etmedi veya etmek istemedi. 2 Fransız terörist 12 fransız vatandaşını öldürdü. Bu olay, Fransa`daki sosyal durumun ve maarif vekaletinin limitlerini göstermektedir.

Fransa`nın 1958`li anayasının birinci maddesi şunu açıklamaktadır: "Fransa bölünmez, laik, demokratik ve sosyal bir cumhuriyettir. Fransa, herkesin kanun önünde köken, ırk ya da din ayrımcılığı yapılmaksızın eşit olduğunu sağlamaktadır. Fransa tüm inançlara saygı duymaktadır."

Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı`nın 21. maddesi: "Cinsiyet, ırk, renk, etnik veya sosyal köken, dil, din, inanç gibi temellere dayanan her türlü ayrımcılık yasaktır."

Charlie Hebdo dergisinin dini inançlara ilişkin yaptığı çizimleri Fransız Anayasası`nın birinci maddesine aykırıdır.

Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı`nın 21. maddesine de aykırıdır. Fransa Cumhuriyeti, yasalara karşı neden Charlie dergisine bu kadar özgürlüğü vermiştir? Dergi tarafından yapılmış olan çizimleri çok mu beğeniyordu?

Charlie dergisine yapılan saldırıdan size göre kim sorumludur? 2 Fransız vatandaş tarafından 12 Fransız vatandaşı öldürülmüştür ve bu olay Dünya`yı ağaya kaldırmaktadır.

Bir Burkina Fasolu`nun hayatının değeri, bir Nijeryalı`nın hayatının değeri, bir Filistinli`nin hayatının değeri, bir Iraklı`nın hayatının değeri, bir Suriyeli`nin hayatının değeri ile bir Fransız`ın hayatının değeri arasında eşitlik yok mu?

İnsanoğlunun hayatının değeri ülkeye bağlı mıdır? Birleşmiş Milletler`de veto hakkına sahip olan ülkelerdeki insanların hayatı ve inançları daha mı değerlidir?

Birkaç ay önce:

** Burkina Faso, 30-31 Ekim 2014:

Burkina Faso Cumhurbaşkanı tarafından 24 Burkina Fasolu öldürülmüştür. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande`nin yardımıyla terorist cumhurbaşkanımız istifa edip Fil Dişi Sahili`ne kaçmıştır. François Hollande`ye göre bir terorist değil ancak bir kahramandır...

** Filistin, Temmuz-Ağustos 2014:

İsrail silahsız Filistinli insanları bombalamıştır. ABD "İsrail`in yaptığı şeyler samimi değildir" demişti. Ancak İsrail`in terorist olduğunu kabul edemez. Sadece samimi olmayan saldırı yaptı der.

** Nijerya, 9-11 Ocak 2015:

ABD`nin kurduğu Boko Haram Örgütü tarafından 200`dan fazla Nijeryalı öldürülmüştür. (Bu yaşanan teröre karşı yürüyüş yapılmamıştır.)

*** Orta Afrika Cumhuriyeti, Şubat 2014:

Müslüman katliamının nedenleri din değil, daha çok siyasi ve ekonomik nedenlerden kaynaklanmaktadır. Fransa, o ülkede refahı artsın diye sömürgeciliği sürdürmektedir. Öldürülen müslümanların hayatının değeri sıfırdır, değerli değildir. Çünkü Fransız değillerdir.

*** Suriye, Irak, Mısır vb.....

Özet olarak:

- Fransa`nın diğer ülkelerde yetiştirdiği meyve ağaçlarının kendi cumhuriyetinde meyveleri toplamaya başladığı anlaşılmaktadır.

- Charlie dergisinin Fransa`daki sosyal duruma ve milli eğitime dayalı çizimleri yapması gerekmektedir.

- Bir derginin (Charlie dergisi dahil) yasalara aykırı şeyleri yaptığı zaman, o dergi cezalandırılmalıdır.

Mahamady PORGO, Politikacı. Marmara Üniversitesi Göztepe Külliyesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Çevre Bilimleri Bölümü`nde Yüksek Lisans öğrencisi.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular