AKİT MENÜ

Gündem

Baro başkanına hapis cezası!

Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'ye yasadışı terör örgütü üyeliğinden verilen altı yıl üç aylık hapis cezası onandı. Cezaya yapılacak itiraz kabul edilmezse 34 yıl sonra ilk kez bir baro başkanı hapse girecek

Tunceli’de Dersim katliamının yıldönümünde anma etkinliği düzenleyen Dersim Kültür Derneği Başkanı Ali Mükan ve yedi kişiye yasadışı Maoist Komünist Parti (MKP) üyeliğinden verilen altışar yıl üçer aylık hapis cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Sanıklar arasında, Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe de var. Yeşiltepe’ye yönelik suçlamalar arasında, 56 yıl ceza alan müvekkilleriyle ilgili açıklama yapmak ve polislere karşı çıkmak. Suçlamalar arasında TİKKO’cu Armenak Bakırcıyan hakkında kitap çalışması yürütmek de var.

Mahkeme, bütün sanıklara “örgüt üyeliği” suçundan altışar yıl üçer ay hapis cezası verdi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, yerel mahkemenin kararını onadı.

Diğer sanıklar gibi, hakkında altı yıl üç ay hapis cezasına hükmedilen ve cezaevine girmesi beklenen Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe, gerekli itirazları yaptıklarını ifade etti.

İtirazları sonuçlanmadığı takdirde cezaevine girecek olan Yeşiltepe, 12 Eylül’den sonra tutuklanan İstanbul Barosu Başkanı Orhan Adli Apaydın’dan sonra, görevi başındayken tutuklanan ikinci baro başkanı olacak.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular