AKİT MENÜ

Sağlık

Çağla meyvesi bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Severek tükettiğimiz çağlanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte ilkbaharda yetişen bu meyvenin faydaları...

Çağla bademi hem lezzetli, hem de çok sağlıklı bir meyvedir. Her gün bir avuç çağla yemek bağışıklık sistemini güçlendirir. Meyve olarak yemenin dışında çağlayı yemeklerinizde ve salatalarda kullanarak farklı lezzetler yakalayabilirsiniz. Çağla bademin salatası, turşusu, kebabı ve yemeği yapılır.

ÇAĞLA MEYVESİNİN FAYDALARI

Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Çağla fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri içerir. Lif açısından zengindir. Ayrıca A, B, C ve E vitaminleri bulunur.

Hastalıklardan koruyucu etkisi vardır. Kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır. LDL (kötü huylu) kolesterolü etkisi düşürücü etkiye sahiptir. Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tok tutucu özelliği kilo vermeye yardımcıdır. Tansiyonu düzenler, safra taşlarının oluşumunu engeller.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağlanın; bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruduğunu hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağladığı bilinmektedir.

İçerisinde antioksidandan bakımdan güçlü E vitamini bulunduran çağla meyvesi özellikle cilt sağlığında oldukça etkili olabilmektedir.

Yüksek magnezyum oranıyla kalp hastalıklarına karşı koruyor.

Çağla kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyu bir meyve özelliği taşır.

Çağlada bulunan yüksek oranda magnezyum toplar ve atar damarları geliştirerek hem kanın oksijenlenme oranını artırır hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır.

Ayrıca şeker hastaları için mayhoş olan tadıyla çağla yüksek lif oranından dolayı glisemik indeksi düşük meyveler grubunda bulunmaktadır.

Kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. C vitamini eksikliklerini giderir.

Tekli yağ asitleri içermesi bakımından kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler.

Oldukça güçlü bir antioksidan içerir bu sebeple cilt sağlığı açısından çok faydalıdır.

İçerisindeki magnezyum sayesinde kas kasılmalarının azalmasına yardımcı olur.

Yüksek lif içeriği ile bağırsaktaki iyi bakterilerin oluşumunu arttırarak probiyotik etkisi oluşturur.

Vücuttaki iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.

Safra taşı oluşumunu engeller.

Yorumlara Git

Netanyahu neye uğradığını şaşırdı: Trump'ın ekibi desteği çekti!

Rusya'da artan Müslüman nüfus için önemli karar! "İslami bankacılığa hazırlanıyoruz"

İsrail ordusu kan dökmeye devam ediyor! Suriye'de saldırı düzenledi

Trump Gladyo'yu Türkiye'de diriltme talimatı verdi

Sokak Röportajında şeriat sorusu? Kimse bunu beklemiyordu