AKİT MENÜ

Gündem

Lahmacuna yeni kriter, uymayana ağır ceza

Lahmacuna kırmızı et kriteri geldi, uymayana 13 bin lira cezası verilecek

Lahmacunda yeni dönem başladı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen lahmacun kriterlerine göre kırmızı et oranı yüzde 25’ten yüzde 35’e çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimler standartların altında üretim yapan işletmelere 13 bin lira ceza kesilecek. Bu uygulama ile artık tüketici de soğan yerine kırmızı eti bol lahmacun yiyebilecek.

Yeni uygulama ile özellikle ucuz lahmacunun fiyatına yüzde 20 zam yapılacağını söyleyen sektör temsilcileri, “Sağlıksız ve bol soğanlı lahmacun dönemi sona erecek. Fiyatı 3 liranın altında kalan lahmacuna dikkat. Bu rakamın üzerinde satış yapan yerler zaten yüzde 40’a yakın kırmızı et kullanıyor. Şimdi haksız rekabet ortadan kalkacak ve birçok üretici lahmacuna en az yüzde 20 zam yapacak” dedi.

3 LİRANIN ALTINDA LAHMACUN OLMAYACAK

TSE tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde 20 cm’lik lahmacunun üst malzemesindeki protein oranı yüzde 4’ten 6’ya çıkarıldı. Lahmacun harcındaki kırmızı et miktarı artık yüzde 25 değil, yüzde 35 olacak. Piyasada 3 liranın altında lahmacun satılamayacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimler standartların altında üretim yapan işletmelere 13 bin lira ceza kesilecek.

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular