AKİT MENÜ

Ekonomi

Çağlayan: Büyüme yüzde 3’ü geçer

Sanayi üretiminin ikinci çeyrekte yüzde 3.2 artmasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “2013 yılında büyüme yüzde 3’ün hafif üzerinde gelebilir. Türkiye ekonomisinin geleceği üretimdir yani sanayidir. Yeni teşvik sistemi bu amaçla var. Sanayiden çıkarak hizmetlere doğru kayış ekonomimizi riske eder” dedi.

2013-08-12 21:54:32
EKONOMİ SERVİSİ
Sanayi üretimi endeksi verilerini değerlendiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yıl genelinde büyümenin yüzde 3’ün biraz üzerinde olabilir gibi görünüyor. Haziran ayı sanayi üretiminin (arındırılmamış) geçen yıla göre yüzde 3 yükseldiğini ifade eden Bakan Çağlayan, takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış endekste ise geçen yıla göre yüzde 4,3 artış olduğuna dikkati çekti. Çağlayan, “Artışlar geçen yıllardaki kadar yüksek olmasa da içinde bulunduğumuz küresel konjonktür sebebiyle tatmin edici” değerlendirmesinde bulundu. İkinci çeyrek büyüme hızı ve dolayısı ile 2013 geneli büyüme hızı konusunda daha belirgin tahminlere sahip olduklarını vurgulayan Çağlayan, şunları kaydetti: “Yıl genelinde büyüme yüzde 3’ün biraz üzerinde olabilir gibi görünüyor. Yani OVP hedefinin biraz gerisinde kalan bir büyüme sonucu görebiliriz. Hızlı büyüme yanlısı bir kabine üyesi olarak bu hızın beni mutlu etmesi mümkün değil. Ancak, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu dar boğazı dikkate alırsak, büyümede aşağı yönlü revizyona da şaşırmamak gerekir. Ekonomi Bakanlığı olarak dışarıda ihracatta pazar çeşitlendirme ve içeride yeni yatırım teşvik sistemi ile iç üretimi destekleme kanallarından çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
SANAYİ’DEN ÇIKIŞA ELEŞTİRİ
Sanayiden kazanan, sanayi ile büyüyen bazı firmaların, maalesef sanayiden çıkarak hizmetler sektörüne geçtiğinin altını çizen Çağlayan, “Türkiye ekonomisinin geleceği üretimdir yani sanayidir. Sanayi olmadan sürdürülebilir ve refahı tabana yayan bir büyüme göremeyiz. Yeni teşvik sistemi bu amaçla var. Sanayinin mutlaka güçlü olması gerekiyor. Bizi 2023 Türkiye’sine taşıyacak olan budur. Hizmetlere doğru sanayiyi zayıflatan bir kayış ekonomimizi riske eder” ifadelerini kullandı.
Yorumlara Git

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti

Altından rekor üstüne rekor!