AKİT MENÜ

Gündem

Paralel casuslara 24 gözaltı

Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla Ankara merkezli 4 ilde paralel yapıya operasyon düzenlendi. TİB ve TÜBİTAK’a düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 28 kişiden 24’ü gözaltına alındı...

2015-01-20 22:54:49

AKİT / ANKARA - Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca, kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla dün dört ilde “paralel yapı” operasyonu başlatıldı.

TİB ESKİ BAŞKANVEKİLİ VE TÜBİTAK BİLGEM ESKİ BAŞKANI HAKKINDA YAKALAMA

Ankara merkezli 4 ildeki “paralel yapı” operasyonunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Milli Güvenlik Kurulu üyelerine ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldığı öğrenildi. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında arama kararı çıkarıldı. Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği iddiasıyla başlatılan Ankara merkezli operasyon İstanbul, Sakarya ve Gebze’de yürütüldü. Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 28 kişi arasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz da bulunuyor. Hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer isimler şöyle: TİB mensupları, Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B, Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y, Adil B, Halil Ç. TÜBİTAK mensupları, Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y.

24 KİŞİ GÖZALTINDA 4 ZANLI ARANIYOR

Operasyonda, 24 kişi gözaltına alınırken haklarında gözaltı kararı bulunan TÜBİTAK BİLGEM eski Başkanı Hasan Palaz, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TİB Veri İşlemleri Koordinatörü İsmail B’nin aranmasına ise devam edildiği belirtildi.
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun Ceylan’ın yürüttüğü soruşturma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin tespitiyle ilgili başlatıldı.

ERDOĞAN’IN KRİPTOLU TELEFONLARI 55 DEFA DİNLENMİŞ

Operasyon kapsamında devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363 kez dinlendiği belirlendi. Buna göre, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 ayrı kriptolu telefonu 55, Başbakan Davutoğlu’nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan’ın 31, Arınç’ın 5, İçişleri Bakanı Ala’nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın 14 ve MİT Müsteşarı Fidan’ın ise 28 kez dinlendiği tespit edildi. Söz konusu dinlemelerin, 17 - 25 Aralık döneminde yoğunlaştığı belirtilirken, dinlemelerin kaydedilmesinin ardından silindiği ve bilirkişilerce silinen kayıtların geri döndürüldüğü bildirildi.

ISPARTA MERKEZLİ 6 İLDE “PARALEL” OPERASYONU: 10 GÖZALTI

Bu arada;  Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen “paralel yapı” operasyonunda da 10 emniyet mensubu gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bazı emniyet görevlileri hakkında “Görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira” suçlarından soruşturma yürütüldü. Bu kapsamda Isparta merkez olmak üzere Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 3’ü eski personel olmak üzere 10 emniyet mensubu gözaltına alındı.

Yorumlara Git

Tam 150 ton! “Çevreci” CHP bakın neler yapmış neler

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı