AKİT MENÜ

Gündem

''Amerika'dan bakınca Erdoğan kalıcı''

Paralel Yapı’nın tetikçisi Taraf gazetesinde kalem oynatan Amberin Zaman, Amerika'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalıcı görüldüğü yorumunda bulundu.

2015-01-21 16:38:41

Hükümete muhalefet olsun diye Türkiye'nin dış basında küçük duruma düşmesi için hemen hiçbir fırsatı kaçırmayan dış politika yazarı Amberin Zaman "Amerika isterse Erdoğan gider" algısı yaratmak için ilginç bir tweet attı.

Zaman, Amerika'dan Türkiye siyasetinin nasıl göründüğünü anlatmak için "darbe" imalı mesaj verdi.



"ERDOĞAN KALICI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı ile başlayan ve Cumhurbaşkanlığına kadar ilerleyen istikrarlı siyasetine üzülen Zaman, Amerika'dan izlenimlerini "Washington'dan bakınca: Erdoğan kalıcı.Bilginize" yorumuyla aktardı.

TEPKİ TOPLADI

Amberin Zaman'ın bu tweet'i kısa sürede Twitter'da yankı buldu. Zaman'ın takipçileri darbe iması yüzünden eleştiriler yöneltti.

Daha önce de kaleme aldığı yazılarda Müslümanları aşağılayan ifadeler kullanan Zaman, "AK Parti kitlesinin sorgulama yeteneği yok" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözünü "Müslüman bir ülkeden bunun tersini beklemek garip değil mi?" ifadeleriyle destekleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan da olmak üzere bir çok kesimden büyük tepki toplamıştı.

Yorumlara Git

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak

Günlerdir merak ediliyordu: Narin soruşturmasında ısırık raporu sonuçlandı!

Böylesi ancak CHP’de olur! En başarısız iki başkandan cumhurbaşkanı adaylığı kavgası