AKİT MENÜ

Gündem

Cem Vakfı ‘Önce devletin bekası’ dedi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Muratlı ilçesinde yaptırılan “Muratlı Sosyo Kültürel Tesis Cemevi”nin açılışı için kente gelen Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Türkiye’de son yıllarda demokratik hak ve özgürlüklerin arttığını söyledi.

Türkiye’de farklı inanca sahip insanların da özgürce yaşayabildiğini ve rahatlıkla hangi dine mensup olduğunu söyleyebildiğini ifade eden Döner, “Türkiye’de sadece Alevi, Sünni açısından değil bütün inançlar artık rahatça, özgürce inançlarını beyan edebiliyorlar. Yani, ‘ben Aleviyim, ben Sünniyim, ben Nusayriyim, ben Mevleviyim’ diyebiliyorlar. Bunlar demokrasinin ve özgürlüklerin geliştiği ortamlarda olur. Huzurun hoşgörünün geliştiği ortamda bunlar olur” ifadelerini kullandı.

“İNSAN TANIMADIĞINA DÜŞMANDIR”

Toplumun birbiriyle kaynaşmasının siyasi partileri de etkilediğini aktaran Döner,  “Toplum birbiriyle kaynaştıkça, birleştikçe siyasi partileri de zorluyor. ‘Bu sorunları çözmeniz lazım’ diyor. ‘Bu sorunları artık ülke gündeminden kaldırmanız’ lazım diyor. Çünkü bizim çözmemiz gereken başka sorunlar var. Açıkça söylüyorum, bizim Alevi sorunumuz ülkemizin beka sorunundan önce gelmez. Ülkede, huzur, hoşgörü oldukça bu ülkede demokratik hak ve özgürlükler yaygınlaştıkça herkes kendini huzurlu hissettikçe sorunlar çözülür.

“MEZHEP AYRIMCILIĞI KALKMIŞTIR”

Öncelikle devletin bekası önemli. Ondan sonra da bizim sorunlarımız rahatça çözülecektir. Türkiye’de cemevlerinin sayısı 3 bin 500-4 bin civarında. Buraların açılmasının esas nedeni, Alevi-Sünni kardeşliğinin bir sonucudur. Yani artık toplum nezdinde mezhep ayrımcılığı kalkmıştır” dedi.

Yorumlara Git

Gram altında 3. Dünya Savaşı bombası! İslam Memiş tarih verdi

CHP’li belediye O camiyi yapmayacağız! AK Parti’den açıklama “Biz Yapacağız”

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!