AKİT MENÜ

Ekonomi

29 Ekim’de çifte bayram

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Ramazan Bayramı’nda trenler, planlandığı gibi kusursuz ve dolu çalıştı. Demiryolu yatırımları artarak devam edecek. Asıl bayramı, Marmaray ve Ankara-İstanbul YHT hattının açılmasıyla 29 Ekim’de yaşayacağız. Açıldığı günden bu yana yüksek hızlı trenlerde 11 milyon 500 bine yakın yolcu taşındı. Bayram süresince de 60 bin yolcu taşıdık. Bayram süresince günlük 660 tren, vatandaşlarımızı güvenli olarak taşıdı. Önümüzdeki birkaç yılda Türkiye nüfusunun yarısına tekabül eden 15 ken 29 Ekim’de çifte bayram t, YHT ile birbirine bağlanıyor” dedi.

2013-08-13 21:32:57
ANKARA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı’nda trenlerin planlandığı gibi kusursuz ve dolu çalıştığını belirterek, “Demiryolu yatırımları artarak dtevam edecek. Asıl bayramı, Marmaray ve Ankara-İstanbul YHT hattının açılmasıyla 29 Ekim’de yaşayacağız” dedi.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı’nda trenlerin planlandığı gibi kusursuz ve dolu çalıştığını belirterek, demiryolu yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.
Tek ulaşım aracının tren olduğu zamanlarda gurbettekilerin sılaya sadece trenle gittiklerini hatırlatan Yıldırım, “O zaman her kavuşma bir bayram havasındaydı. 2003’ten itibaren bütün ulaşım modlarıyla demiryollarını da öncelikli ele aldık. Allah’a şükür bugün yüksek hızlı trende dünya sekizincisi, Avrupa altıncısıyız. Ankara-İstanbul yüksek hızlı treni ve Marmaray’ın eli kulağında” diye konuştu.
Yapımı devam eden yüksek hızlı tren hatlarının demografik olarak Türkiye’nin yarısına tekabül ettiğine dikkati çeken Yıldırım, “Asıl bayramı, Marmaray ve İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Trenin 29 Ekim’de açılmasıyla yapacağız” dedi.

Yorumlara Git

Erdoğan BM’den dünyaya seslenecek! “İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır”

Dev satın alım! Denizlerini Türk savaş gemileriyle koruyacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi seli! Herkesle sohbet etti

Öldürülme nedeni açıklandı: ABD'nin teklifini reddetmiş!

Üniversite öğrenciler hem yürüdü hem sohbet etti