AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye, Kuaşi kardeşlerin arkadaşını iade etti

Fransa'daki saldırıyı gerçekleştiren iki kardeşle yakın arkadaş olduğu belirtilen bir kişi Ankara tarafından Paris'e iade edildi

Türkiye Paris'te Cahrlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen Kuaşi kardeşlerin yakın arkadaşı olduğu belirtilen bir Fransız vatandaşını dün gece iade etti. Ntv'nin haberine göre Fransız vatandaşı 29 yaşındaki Cheikhou Diakhaby hakkındaki kırmızı bülten nedeniyle eşi ve 20 aylık çocuğuyla birlikte 2 Ocak'ta Türkiye'de polis tarafından gözaltına alındı.

Ankara ile Paris arasında iade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün gece Fransa'ya iade edilen Diakhaby, bugün Fransız terörle mücadele savcılarına ifade verecek.

Eşi ise Fransız gizli servisi tarafından sorgulanıyor. Diakhaby'nin 2004 yılında Irak'a silahlı grupların içinde savaşmaya gittiği ve Felluce'de yakalandığı açıklandı.

Diakhaby'nin Paris saldırılarını düzenleyen Kuaşi kardeşlerle beraber, Irak'ta savaşmak üzere Fransa'da eleman toplayan şebekenin üyesi olduğu öne sürülüyor

ÇOK SAYIDA İSİM İADE EDİLDİ

Türkiye, Fransız makamları tarafından isimleri kendisine belirtilmiş çok sayıda ismi son aylarda sistematik olarak bu ülkeye iade ediyor.

Yorumlara Git

"Türkiye'ye İHA karşılığında buğday veriyorlar" iddiasıyla ilgili açıklama: Kasıtlı bir girişim

İşgal başladı: Hava taarruz birlikleri sınırı geçti!

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak