AKİT MENÜ

Gündem

“Firavun gibi boğulacaksınız”

Mısır’da katil general Sisi’nin talimatıyla gerçekleşen son katliam Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Hükümet, siyasiler ve STK temsilcileri yaşanan vahşete sert tepki gösterdi. Gelişmeleri yakından takip eden Türkiye, uluslararası kamuoyunun nezdinde girişimlerde bulundu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.

2013-08-14 21:52:48
AKİT/ANKARA-Mısır’da katil general Sisi’nin talimatıyla gerçekleşen son katliam Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Hükümet, siyasiler ve STK temsilcileri yaşanan vahşete sert tepki gösterdi. Gelişmeleri yakından takip eden Türkiye, uluslararası kamuoyunun nezdinde girişimlerde bulundu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı. Yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Bakan Davutoğlu, Suudi Arabistan, Katar ve Almanya dışişleri bakanları ile görüşerek Mısır’daki katliamın durdurulması için gerekenlerin yapılmasını istedi. Görüşmelerin içeriğine dair bilgi veren Davutoğlu, “Uluslararası kamuoyunun küresel vicdanı yaralayan sessizliğine artık bir son vermesi gerekiyor. Mısır’da yaşananların demokrasiye hizmet etmediğini artık herkesin görmesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerek. Özellikle Batı ülkelerinin bu sınavda sergileyecekleri tavır tüm bölge halkları tarafından dikkatle izlenecektir. Bugün doğru yerde durmayanlar yarın kimseye demokrasi dersi veremezler” dedi.
ÇİÇEK: EMPERYALİST
OYUNLARA SON VERİLSİN
Mısır’da meydana gelen olayların, korktukları hususların gerçekleştiğini açıkça ortaya koyduğunu belirten Meclis Başkanı Cemil Çiçek, “Artık Müslüman halklar üzerinde emperyalist oyunların oynanmasına son verilmelidir. Akan kan ve vahşet karşısında medeni dünya bir şey yapacaksa, uluslararası kuruluşlar gayret içinde olacaksa tam da zamanıdır. Herkes insan olmanın, demokrat olmanın ve insan haklarından yana olmanın sınavından geçiyor. Bu konuda olumlu adımların atılması için zaman bu zamandır. Uluslararası camianın bu vahşet karşısında sesini duyurması için daha kaç masum insanın kanının akması gerekiyor?” diye sordu.
AK PARTİ: ACİLEN MÜDAHALE EDİLSİN
AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de yaptığı basın açıklamasında, başta BM olmak üzere, etkili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşları ve camiaları, Mısır’daki bu vahşeti, bu katliamı, bu insanlık dramını sona erdirmek için acilen müdahil olmaya, Mısır’ın gayrimeşru yönetimine gereken tavrı takınmaya davet etti. Mısır’da, halkın hür iradesi ile işbaşına gelmiş meşru yönetimi silah zoruyla devirmiş darbecilerin, demokratik namus anlamına gelen oylarına, yani iradesine sahip çıkmaya çalışan Mısır halkına uyguladığı katliamı şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirten Çelik, “Daha önce yaptıkları benzeri katliamlara hür dünyadan kayda değer bir tepkinin gelmemesi öyle anlaşılıyor ki darbecileri cesaretlendirmiştir. Bu darbe yönetiminin zalimane eylemlerine karşı partimiz ve iktidarımız insanlık vicdanının sesi olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. Çelik, bu katliamda, darbeye “darbe” diyemeyenlerin, daha önceki katliamlara olması gereken tepkiyi vermeyenlerin ve darbecileri finanse edenlerin büyük günah ve vebali olduğunu da unutulmaması gerektiğini kaydetti.
“ULUSLARARASI KURULUŞLAR         KAĞIT PARÇASI”
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Mısır’da katliam olurken uluslararası karar organlarının sadece seyirci konumunda olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası organların sadece ‘kınamakla’ ya da ‘taraflara itidal tavsiye etmekle’ yetinmesi tam bir ahlak krizidir. Mısır’da olanları soğuk savaş mantığıyla ve oryantalizm bakışıyla seyredenlerin sadece ‘endişe duymakla’ yetinmesi ahlaki bir sorundur. Bu şekilde uluslararası karar organları kendi meşruiyetlerini eritiyorlar. 3. Milenyum’un başında uluslararası organlar Mısır’da olanlar karşısında varlık sebepleri olan ilkeleri birer kağıt parçasına dönüştürüyorlar” diye konuştu.
KAPUSUZ: KATLİAMA DAVETİYE ÇIKARDILAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da Mısır’da yaşanan görüntülerin insanlık için utanç verici olduğunu belirterek, “Mısır’da ‘Ordu demokrasi getiriyor’ diyenler, darbecilerin sırtını sıvazlayarak ‘sandık her şey değil’ diyerek bu katliamlara davetiye çıkarmıştır. Dünya, meşru olmayan bu yönetimi kınamalı ve bu darbecilere karşı harekete geçmelidir” değerlendirmesini yaptı.
KAMALAK: FİRAVUN GİBİ
SİZ DE BOĞULACAKSINIZ
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Mısır’da katliam yapan Firavun’un torunlarını lanetledi, darbeye sessiz kalan İslam ülkeleri yöneticilerini de sert bir dille eleştirdi. Kamalak, “Saadet Partisi olarak, bu kanlı saldırıyı yapan katilleri ve cuntacıları lanetliyoruz. Darbe sonrası gerçekleşen bu katliamlar Mısır halkına ve ülkenin geleceğine büyük bir ihanettir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, cuntacılar şehit ettikleri Müslümanların kanında boğulacaktır” şeklinde konuştu.
“BATI’NIN KÖLE ŞEFLERİ”
Başından beri Mısır’daki darbeye sessiz kalan ve hatta destek veren İslam ülkeleri yönetimlerini ‘Ortaçağ’daki köle şefleri’ne benzeten Kamalak, “Bunlar Batı’nın kuklalarıdır. Efendilerine ne kadar hizmet ederlerse etsinler, bir gün gelecek aynı efendileri, onları da yok edecektir” diye eleştirdi.
DESTİCİ: ZALİMLERE KARŞI SUSMAYACAĞIZ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mısır’ın Nahda ve Adeviyye meydanlarındaki göstericilere karşı yapılan kanlı saldırıları kınadı. Destici, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ sözüne inanmış bizler asla susmayacağız. Darbelere kaşı, zalimlere karşı, katliamlara karşı bedeli ne olursa olsun mazlumun, demokrasi şehitlerinin ve inananların yanındayız” dedi.

Yorumlara Git

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı