AKİT MENÜ

Gündem

Utanmaz adam uyarıldı

Türkiye’nin içişlerine ilişkin saygısızca eleştirilerde bulunan ABD Büyükelçisi Ricciardone, Dışişlerine çağrılarak uyarıldı. Siyasetçiler, elçiye tepkilerini sürdürürken, kamuoyu, “Ricciardone önce Guantanamo’nun hesabını versin” dedi.

2013-02-07 21:02:31

YİĞİT DOĞANER / ANKARA  
Türk adalet sistemiyle ilgili ‘saygısız’ ve ‘ağır’ değerlendirmelerde bulunan Amerika’nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri tarafından uyarıldı.
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, önceden planlanan görüşme kapsamında gittiği Dışişleri Bakanlığı’nda, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu tarafından kabul edildi. Sinirlioğlu’nun görüşmede Riccardione’ye yaptığı açıklamalar sebebiyle duyulan rahatsızlığı ilettiği ve ‘bu durumun bir daha tekrarlanmaması’ yönünde uyarıda bulunduğu öğrenildi.
GÖRÜŞMENİN ARDINDAN AĞZINI BIÇAK AÇMADI
2 saat 15 dakika süren ve elçinin ifadelerinden duyulan rahatsızlığın net bir şekilde iletildiği bildirilen görüşmenin ardından Dışişlerinden ayrılan Ricciardone’nin ağzını bıçak açmadı. Büyükelçi hiçbir açıklamada bulunmadan Dışişlerinden ayrıldı.
Büyükelçi sus-pus
Türkiye’nin içişlerine karışarak “Askeri liderleriniz terörist gibi hapse kondular. Profesörler, eski YÖK Başkanı demir parmaklıklar arkasında. ABD ve Avrupa mahkemelerinin buna anlam vermesi zor olacaktır” diyen Ricciardone, Türk vatandaşı Serdar Tatar’ın Amerika’da “askeri üsse saldırı planlamaktan” 33 yıl hapse mahkum edilmiş olmasıyla ilgili sorumuza cevap veremedi.
YAZILI OLARAK SORDUK
Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’in dünkü yazısında gündeme getirdiği Serdar Tatar’ın durumunu, ABD Büyükelçisine sorduk. Çarşamba günü yazılı olarak ulaştırdığımız sorularımız şöyleydi:
SERDAR TATAR’IN DURUMU NE PEKİ?
“Sayın Büyükelçi, Türk vatandaşı Serdar Tatar’ın durumu ne peki? Bu isim şu an Batı Virginia’daki Gilmer Hapishanesi’nde yatıyor. ‘ABD’nin Fort Dix Askeri Üssü’ne saldırı planlamak’tan 33 yıl hapse mahkum edilmiş olmasını neyle açıklıyorsunuz? Malum, bahsettiğiniz askerler, akademisyenler, siyasiler, ülkemiz seçilmiş meşru hükümetine darbe yapmaktan yargılanmaktalar. Savcılık iddianamesinde yer alan haklarındaki isnatlar açıktır. Çok ağır eylemler, planlar söz konusu.  Bu isimlerin, ABD’de askeri üsse ‘saldırı planlamaktan’ 33 yıl hapse mahkum edilen Serdar Tatar’ın durumundan farkı nedir sizce? Hangisi daha ağır bir suçtur size göre?
BUNA NE ANLAM VERİYORLAR?
‘ABD ve Avrupa mahkemelerinin buna anlam vermesi zor olacaktır’ diyorsunuz. ABD ve Avrupa mahkemeleri, Serdar Tatar’ın durumuna nasıl bir anlam veriyorlar acaba?”

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin