AKİT MENÜ

Gündem

‘Bizi bıçakla tehdit edip zorla taş attırıyorlar’

Cizre’de yaşanan olayları bahane ederek Siirt’te izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, polise taş ve molotoflarla saldırdı. Olayda çoğu çocuk 30 kişi gözaltına alınırken, bir çocuğun yaptığı “ Bizi büyük adamlar, taş atmamız için bıçakla tehdit ediyor” sözü bölgede oynanan “derin” oyunu gözler önüne serdi.

2015-01-22 23:25:42

SİİRT - Siirt’te izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Olaylara karıştığı gerekçesiyle 30 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki olayları bahane ederek Dumlupınar, Barış, Alan ve Conkbayır mahallelerinde toplanan yüzleri kapalı gruplar, Siirt-Eruh karayolunda barikat kurarak, yolu ulaşıma kapatmak istedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin uyarılarına, molotofkokteyli ve taşla karşılık veren göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağıldı. Olaylarda gösterilere katıldıkları gerekçesiyle çoğu 18 yaşından küçük 30 kişi gözaltına alındı.

TAŞ ATMAMIZ İÇİN TEHDİT EDİYORLAR

Gözaltına alınan çocuklardan biri, gazetecilerin, ‘Neden taş atıyorsunuz?’ sorusunu, “Bizi büyük adamlar bıçakla tehdit ediyor, taş atmak için zorluyorlar. Bize taş attıranlar yukarıdaki koçerdirler. Bizim hiçbir sabıkamız yok” şeklinde cevapladı.

MÜFETTİŞLER, KAZANHAN SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca, Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayatını kaybeden Nihat Kazanhan olayının aydınlatılması için görevlendirilen müfettişler çalışmalarını tamamladı.

Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta 12 yaşındaki Kazanhan’ın hayatını kaybetmesinden sonra olayın aydınlatılması amacıyla görevlendirilen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Akın ve Emniyet Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ayhan Acet’in ilçedeki çalışmaları sona erdi.

Müfettişler, soruşturma kapsamında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ozan Başurgan, Kazanhan’ın ailesi, aralarında baronun da bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Öte yandan, olayla ilgili açılan soruşturma dosyasına savcılık tarafından gizlilik kararı konulduğu öğrenildi.      

Yorumlara Git

"Türkiye'ye İHA karşılığında buğday veriyorlar" iddiasıyla ilgili açıklama: Kasıtlı bir girişim

İşgal başladı: Hava taarruz birlikleri sınırı geçti!

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak