AKİT MENÜ

Gündem

Fetullah Smile'ın bedduaları bu yüzden tutmamış!

Paralel İhanet Çetesi lideri Fetullah Gülen'in ettiği bedduların neden kabul olmadığını açıkladığı sohbetinde 'Allah eğer hemen cezalandıracak olsaydı, yeryüzünde bir tane ‘dâbbe’ kalmazdı” dedi.

2015-01-23 15:59:58

Zaman gazetesinin yazarı Ahmet Kurucan, bugünkü yazısında Fetullah Gülen’in 17 Aralık darbe girişimi sonrası ettiği bedduaları unutarak “Süreç sürdürülemez, köprüleri yıkmayın, özür dileyecekler…” sözlerini tevil etti.

Gülen’in bu sözleriyle “kendi cemaatine ümit aşıladığı” iddiasını kabul eden Kurucan, peygamber ve sahabe hayatlarıyla özdeşim kurarak “Hocaefendi akılları, zihinleri, kalpleri, ruhları, gönülleri “özür dileme” zamanına hazırlıyor diye düşünüyorum.” diye yazdı.

Kurucan 15 Kasım tarihinde Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen’in sohbetine katıldığını belirterek verilen mesajları aktardı.

BEDDUA NİYE TUTMADI?

Gülen sohbetinde bugüne kadar yaptığı bedduaların hiçbirinin tutmamasını da şu sözlerle tevil etti:

“İlahî ahlak, suçluları hemen cezalandırmaz. Onlara pişmanlık, tövbe ve suçlarından, günahlarından geri dönme imkânı verir. Eğer hemen cezalandıracak olsaydı yeryüzünde bir tane ‘dâbbe’ kalmazdı.”

BEDDUALARI UNUTTU HZ MUSA ÖRNEĞİNİ VERDİ

Ettiği bedduaları unutan Gülen, sohbetinde cemaatine de yumuşak bir dil kullanmaları tavsiyesinde bulunarak, “Bakara Sûresi’nin son ayetinde ‘Hata ettiysek veya unuttuysak bizi bağışla.’ diye dua ediyoruz… Adem (as) hata ediyor ve peşinden tövbe ediyor. Sonra Allah onu seçkin kullarından kılıyor… Firavun’a giden Hz. Musa’ya bile Allah ‘yumuşak bir dil kullan’ diyor …”

Yorumlara Git

"Türkiye'ye İHA karşılığında buğday veriyorlar" iddiasıyla ilgili açıklama: Kasıtlı bir girişim

İşgal başladı: Hava taarruz birlikleri sınırı geçti!

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak