AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye, Mısır için tek yürek

İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirler başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde Mısır’daki katliamı protesto gösterileri düzenlendi.

2013-08-16 20:55:07
HABER MERKEZİ - Mısırlı Müslümanların kanlarına giren Firavun’un torunlarına lanet okuyan Müslümanlar, Mısır için dua ettiler. Katliamda hayatlarını kaybedenler için cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazında saf tutan Müslümanlar, Mısır halkının yanında olduklarını haykırdılar.
CEYLAN: MISIR’DA YAŞANANLAR
İNSANLIK SUÇUDUR
Mısır’daki katliam, Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi bir grup avukat, Bebek’teki Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. Genel Sekreter Necati Ceylan, Mısır’daki saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek, sorumluların yargılanmasını istedi. Ceylan’ın konuşmasının ardından, açılan pankart, Mısır’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nun duvarına bırakıldı. Bu arada, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi üyeleri de Mısır’da yaşanan katliamı lanetlediklerini belirten bir basın açıklaması yaparak açtıkları pankartı konsolosluk duvarına astı.
İSTANBUL’DAKİ PROTESTOLAR
İstanbul’da Cuma namazı sonrası Fatih Camii’nde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Mısır’daki şiddeti protesto etti. Kelime-i Tevhidlerin yazılı olduğu pankartlar taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi. Fatih Camii avlusunda Mısır’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılan grup, burada bir basın açıklaması yaptı.
Bursa’da da İl Müftülüğü koordinasyonunda, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ve çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin desteğiyle, Mısır’daki olaylarda hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
MAVİ MARMARA GAZİSİNİN KIZI DA
DARBECİLERİN HEDEFİ OLMUŞ
Yalovalılar Mısır’da meydana gelen katliamı protesto için bir araya geldi. Cuma namazı sonrasında Merkez Camii avlusunda toplanan vatandaşlar cunta hükümetine lanet yağdırdı.
Mısır’da askeri darbe ile yönetime gelen ordunun devrik lider Mursi taraftarlarına uyguladığı şiddet, Amasya’da protesto edildi.
Mısır’da yaşanan katliam Van’da cuma namazı sonrası protesto edilirken, Mavi Marmara gazisinin 17 yaşındaki kızının da saldırılarda hayatını kaybettiği öğrenildi.
Samsun’da bir araya gelen birçok sivil toplum örgütü üyesi ve vatandaş, Mısır’da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Karabük’te, Mısır’da yaşanan katliam için cuma namazı sonrası yürüyüş düzenlendi.
Kayseri’de cuma namazı sonrasında toplanan bin kişilik grup, Mısır’da ordu tarafından katledilen sivil halk için gıyabı cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi aleyhine sloganlar da atıldı.
İskenderun Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan kalabalık, Boyacılar Parkı’nda, Mısır’da darbe yapan Sisi ve yandaşlarını protesto etti. Platform adına açıklama yapan Memur-Sen İskenderun Şube Başkanı Necati Güreş, “En ufak bir şeyde demokrasi ve insan hakları çığırtkanlığı yapan Amerika ve Avrupa, bugün İsrail’in yazdığı darbeci katil Sisi’nin oynadığı Mısır’daki kanlı katliama alkış tutmaktadır. Oysaki katledilenler dili, dini ve ırkı ne olursa olsun her şeyden önce insandır” dedi.
Mısır Dayanışma İnisiyatifince Mısır’da yaşanan katliamları lanetlemek ve Mısır halkına destek vermek amacıyla Diyarbakır Sur ilçesinde başlatılan 3 günlük eylem kapsamında yatsı namazı ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Mısır Direnişi ile Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Erzincan’da Camii Kebir’de cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkan Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy’un yanı sıra çok sayıda vatandaşında katıldığı cenaze namazının ardından, Mısır’da hayatlarını kaybedenler için dua edildi.
“ABD, İSRAİL VE SUUDİ
ARABİSTAN’I KINIYORUZ”
Ankara Kocatepe Camii’nde de cuma namazını müteakiben, çeşitli sivil toplum örgütleri ve cemaat Mısır’da yaşanan katliamları protesto etti. Tekbir getirerek gıyabi cenaze namazı kılan grup, daha sonra ABD Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti. Kilis’te de, Memur-Sen Kilis Temsilciliği tarafından organize edilen protesto gösteri yapıldı. Memur Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen Mısır’da kadın, çocuk, yaşlı genç demeden yüzlerce insanı katleden darbeci Mısır ordusunu, ABD, İsrail, ve Suudi Arabistan başta olmak üzere darbeyi ve darbecileri destekleyen emperyalistlerle işbirlikçilerini bir kez daha şiddetle ve hiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.
AGD KÜTAHYA’DA
DARBECİLERİ LÂNETLEDİ
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilciliği öncülüğünde Mısır’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Hisarcık Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, Mısır’da Müslüman kardeşlere yapılan katliam ve zulmü şiddetle kınadıklarını söyledi.
Yorumlara Git

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı