AKİT MENÜ

Gündem

O planın arkasından Ergenekon çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, önünü kesmek için hazırlanan içeriği uyduruk delillerle dolu yolsuzluk dosyaları, Ergenekon tezgahı çıktı.

2013-08-17 21:26:11
MURAT ALAN / İSTANBUL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, önünü kesmek için hazırlanan içeriği uyduruk delillerle dolu yolsuzluk dosyaları, Ergenekon tezgahı çıktı. Gazetemizin 12 Haziran 2012’de manşetten verdiği “Asıl hedef Erdoğan’dı” haberi ve 18 Haziran’daki  “Erdoğan’ı mahkûm et valiliği kap” sürmanşetinde yer alan belge ve bilgileri dikkat alan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Erdoğan’ın siyasi hayatını bitirmek üzere dosya hazırlayan Mülkiye Müfettişi Candan Eren hakkında Ergenekon Silahlı Terör Örgütüyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Mahkemenin bu kararıyla Başbakan Erdoğan, dönemin İBB personeli ve Albayraklar grubunun Ergenekon tarafından hedef alındığı tescillenmiş oldu.
DÖNEMİN MÜLKİYE MÜFETTİŞİ EREN
ERGENEKON’DA SANIK OLACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatını bitirmek üzere 28 Şubat döneminde kurulan tezgahın bir numaralı ismi Mülkiye Müfettişi Candan Eren de Ergenekon soruşturmasına dahil oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi gazetemizin yayınladığı belge ve bilgileri dikkate alarak Eren’in soruşturma sanıklarıyla bağlantılı olduğunu, örgütün direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtip, suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, “Dosya kapsamı dikkate almamak iddia konusu olaylarda adı geçen Candan Eren hakkında TMK 10. Maddesi ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına” karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Eren’le birlikte Ergenekon sanıklarıyla bağlantılı 44 kişi hakkında işlem başlattı.
ERGENEKON’UN CANDAN MÜFETTİŞİ
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili 2002’de soruşturma yapan Mülkiye Müfettişi Candan Eren’in Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Ergenekon tutuklusu Neriman Aydın, 2004’te Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’dan Candan Eren’in yargılandığı davalar için devreye girmesini istediği ifade edildi. Aydın’ın Eren’den aldığı “önemli belgeleri” ise Eruygur’a gönderdiği belirlenmişti.
“CANDAN’I KORUYALIM PAŞAM”
Eruygur’dan Candan Eren için devreye girmesini isteyen Aydın, ilk mektubu 20 Temmuz 2004’de yazdı. Aydın mektupta, “Candan E. bir Türk çocuğudur, günümüz İstanbul Valisi ve devletimin en tepesindeki diğer birçok zevat gibi Süryani değildir. Bunun için de korunmasını, kollanmasını beklemenin hakkımız olduğunu bilmenizi isteriz” diyor.
“BAKANLIKTA KALMASI ÖNEMLİ”
Aydın’ın mektuplarından Eruygur’un Eren operasyonu için Albay Cengiz Y.’yi görevlendirdiği anlaşılıyor. Aydın 17 Ağustos 2004’te gönderdiği mektupta şunları yazıyor: “Paşam, emirleriniz üzerine komutanlığınız yetkililerinden Alb. Cengiz Y., Sayın Candan E. ile irtibata geçmişlerdir... Sayın Candan E.’nin bakanlıktaki görevine devamının sağlanması şeklinde yapacakları görüşmelerin zaten haklı olduğu dava kararlarının hızlandırılması bakımından olumlu sonuç alınmasında etkili olacağını düşünmektedirler. Sayın Candan E.’nin komutanlık yetkililerinizin de dinledikleri üzere inanılmaz ölçüde bilgilere sahip olduğu düşünülürse, bakanlıkta kalmasının sağlanması devletimiz açısından fayda temin edecektir.”
“BİLDİKLERİNİ
PAŞAYA SUNACAK”
Aydın, 6 Eyül 2004’te Eruygur’a yazdığı diğer mektupta ise, Candan Eren’in yargılandığı davada aklandığı müjdesini veriyor. Aydın kararın Ankara 11. İdare Mahkemesi’nde Eren’in “Zonguldak Vali Yardımcılığı’na tayini”ne itiraz ettiği mahkemeye örnek teşkil edeceğini, bu dava için de devreye girilmesini istiyor. Aydın, “Müfettiş olması nedeniyle inanılmaz bilgi ve belgelerin sahibi” dediği Eren’in bildiklerini kendileriyle paylaşacağını belirtiyor.
KARAKAYA 2001 YILINDA YAZMIŞTI!
Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu Anasol-M hükümeti döneminde İstanbul Belediye Başkanlığı’ndan ihale alan şirketlere yönelik ‘iftira kampanyası’nın mimarlarından Candan Eren ile ilgili gerçekleri Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya 15 Ağustos 2001 tarihli yazısında gündeme getirmişti. Erdoğan hakkında hiçbir suç delili bulamayan mülkiye başmüfettişlerinin görevden alınıp yerine Candan Eren’in getirildiğini vurgulayan Karakaya, “Hedef, Tayyip Erdoğan’ı, daha doğrusu ona ve dün resmen kurulan AK Parti’ye olan ‘ilgi ve yöneliş’i bugünden öldürmek!” demişti. Karakaya Eren’e valilik teklif edildiğini belirtmiş, belgeleri ile ortaya döktüğümüz gerçeği o tarihte okurlarıyla şöyle paylaşmıştı: “Rüştü Kazım Yücelen gelen raporun ‘umduğu gibi’ olmadığını, yani ‘Tayyip’in başını yakacak’ cinsten yazılmadığını görünce, derhal görevden alır Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Günaydın’ı! Hem de ‘Raporun teslimi’nden 1 gün sonra!.. Yani, 21 Haziran 2001’de!.. Yerine de; Candan Eren’i tayin eder!.. Etmekle de kalmaz, ‘ilk talimatı’nı verir ona: ‘Şu iddiaları bir de sen araştır!’ Bunun anlamı; ‘Mutlaka suç ve suçlu bul’ demektir! Bu arada; Çiçeği burnunda ‘Başmüfettiş’ Candan Eren’e, ‘valilik vaadi’nde bulunulduğu da konuşulur Ankara kulislerinde!.. Yani; Candan Eren ‘suç ve suçlu’ imal edecek, bakan bey de kendisini ‘valilik’le ödüllendirecektir!.. Uzatmayalım; Candan Eren, derhal sıvar kolları... Gerek daha önceki ‘rapor’la, gerek savcılıkların verdiği ‘takipsizlik’ kararlarıyla aklanmış tüm dosyaları yeniden incelemeye başlar!..”

Yorumlara Git

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı