AKİT MENÜ

Gündem

Katliama seyirci olan Batı’ya tepkiler büyüyor

Kendilerini demokrasinin ve insan haklarının savunucu olarak dünyaya lanse eden Batı ve medyası Mısır’daki katliama sessiz kalmasına tepkiler sürüyor. Gezi Parkı eylemleri sırasında Taksim’den saatlerce canlı yayın yapan uluslararası medya kuruluşlarının binlerce insanın şehit edildiği Mısır’ı görmezden gelmesine siyasetçiler sert tepki gösterdi.

2013-08-17 21:32:34
RAMAZAN ALKAN / ANKARA -  Akit’e konuşan Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Remzi Çayır ve Lütfi Yalman, Batı’nın demokrasi ve insan hakları anlayışının Gezi eylemleri ve Mısır darbesiyle gün yüzüne çıktığını söyleyerek, “Batı’nın insan hakları değil hayvan hakları savunucuları oldukları” görüşünde birleştiler. CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan ise, “Mısır’da 6 ağaç kesilseydi CNN, AP ve BM daha çok ilgilenir, ABD hemen el koyardı. Ağaç reçinesi dururken, kim takar Müslüman kanını” diyerek tepkisini dile getirdi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Gezi Parkı olayları ve Mısır’daki darbede dünyanın takınmış olduğu tavrın vicdansızlık ve insani bir yanının olmadığını belirtti. Çayır, Gezi’yi ve Mısırı karşılaştırarak uluslar arası medya kuruluşlarının tutumunu sert bir dille eleştirdi. Çayır, “Batı medyası Gezi olaylarının hemen başlarında daha kitlesel eylemler başlamamışken Taksim’in yüksek binalarına konuşlandıklarını gördüm. Yaptıkları yayınlara bakıyorsunuz, saatlerce canlı bağlantılarla Taksim’de savaş varmış gibi hareket ediyorlar. Hadi burada gençlere ve özgürlüğe sahip çıktınız diyelim. Ya Mısır’da binlerce insanın öldürülmesine niye saatlerce yayın yapmıyorsunuz? Mısır halkı halk değil mi? Mısır halkının Taksim’deki ağaçlar kadar, odunlar kadar değeri yok mu?” dedi.
“TÜKÜRÜN BATI’NIN YÜZÜNE”
Mısır’daki olaylar insanlığın öldüğünün kanıtı olduğunu dile getiren Remzi Çayır, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Batının demokrasi ve insan haklarını anlayışı çıkarları tehlikeye girdimi bir anlama ifade etmez. Dünya insanı artık Batının demokrasi ve insan haklarına inanmayacak. Artık insanlar bu konularda batının yüzüne tüküreceklerdir. Mısır’daki manzaraya insan olan vicdan sahipleri karşı çıkar. Ama batı bu konuda çıkarlarını ön planda tuttu.”
 “Batı için İslam dışı olan ne varsa o demokrasi ve insan haklarıdır” diyen SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ise, Avrupa’nın ve Amerika’nın hiçbir zaman demokrasi sınavını geçemediğini söyledi. Yalman, “Şimdi diyorlar ki; Batı demokrasi sınavında sınıfta kaldı. Bence Batı hiçbir zaman demokrasi de sınıf geçemedi ki. Ne zaman İslam dünyasındaki insan haklarına sahip çıktı? Batı insan haklarını değil çıkarlarını her zaman birinci sırada tutar. İnsan olan Mısır’daki katliamı görmezden gelemez. Batı insani değerlerini kaybetti” dedi. 
“BATI ARTIK HAYVAN HAKLARI SAVUNUCUSU”
Mısır’da yaşanan acıların ileriki zamanlarda başka ülkelerde de yaşanabileceğine dikkat çeken Yalman, Batının ve Amerika’nın İslam ülkelerinde kendi güdümlerinde olmayan güçleri istemediğini belirtti. Yalman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben buradan söylüyorum Avrupa medeniyeti, insanlık dışı bir uygulamadır. Bundan sonra kimseyi de insan hakları ve demokrasi diyerek kandıramazlar. Mısır ve Gezi eylemlerinden sonra artık millet bunu yemez. Batı insan hakları anlayışını kutuplarda buzullar arasına sıkışmış balinaları kurtarmaya harcasın. Onlar artık insan haklarını değil, hayvan hakları savunuculuğunda dünyada önde gelebilirler.”
AĞAÇ REÇİNESİ...
CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan ise, Mısır’da yaşanan olayları Twitter üzerinden değerlendirdi. Sayan, Gezi Parkı’ndaki hassasiyetin Mısır’a gösterilmemesini kınadı. Sayan, “Mısır’da 6 ağaç kesilseydi CNN, AP ve BM daha çok ilgilenir, ABD hemen el koyardı. Ağaç reçinesi dururken, kim takar Müslüman kanını” dedi.
Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…