AKİT MENÜ

Gündem

Öcalan’a öyle Mirzabeyoğlu’na böyle

Akit 28 Şubat cuntasının mağdurlarından mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun hücresine ait çok tartışılacak skandal bir fotoğrafı ele geçirdi. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 20 metrekare olan hücresinin nemden şikayet ettiği gerekçesiyle değiştirilmesine karar verilirken, İBDA-C tutuklusu Salih Mirzabeyoğlu’nun 2005 yılından bu yana 9 metrekarelik “ölüm hücresi”nde alıkonulduğu ortaya çıktı. Eni 2.10, uzunluğu ise 4.70 cm olduğu öğrenilen hücrede çekilen fotoğrafta, eski ve yırtık bir yatak, paslı bir raf, plastik bir masa ve tabure ile 37 ekran bir televizyon bulunduğu görülüyor.

2013-08-19 22:24:20
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 20 metrekare olan hücresinin nemden şikayet ettiği gerekçesiyle değiştirilmesine karar verilirken, İBDA-C tutuklusu Salih Mirzabeyoğlu’nun 2005 yılından bu yana 9 metrekarelik “ölüm hücresi”nde alıkonulduğu ortaya çıktı.
Akit 28 Şubat cuntasının mağdurlarından mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun hücresine ait çok tartışılacak skandal bir fotoğrafı ele geçirdi.
Eni 2.10, uzunluğu ise 4.70 cm olduğu öğrenilen hücrede çekilen fotoğrafta, eski ve yırtık bir yatak, paslı bir raf, plastik bir masa ve tabure ile 37 ekran bir televizyon bulunduğu görülüyor. Hücreye ait fotoğraf bir fikir adamına reva görülen insanlık dışı muameleyi açıkça ortaya koyarken, Mirzabeyoğlu’nun avukatı Ali Rıza Yaman defalarca yetkilileri uyardıklarını, ancak olumlu bir netice alamadıklarını söyledi.
ZİNDANDAN BETER
Akit, 28 Şubat’ın brifingli yargısı tarafından ömür boyu hapisle cezalandırılan İBDA-C hükümlüsü mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun hücresine ait çok çarpıcı bir fotoğraf ele geçirdi. Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki hücresinde kısa süre önce çekilen fotoğraf yüz binlerce seveni bulunan, onlarca eser kaleme almış bir fikir adamının zor şartlar altında yaşamaya mecbur bırakıldığını belgeliyor. Fotoğrafta ilk göze çarpan ayrıntı şüphesiz odanın darlığı ve demirbaşların kir pas içinde olması. Genişliği  2 metre 10 santim, uzunluğu ise 4 metre 70 santim olduğu belirtilen hücrede çekilen fotoğrafta, yıllar öncesinden kalma, defalarca boyandığı belli olan, yer yer kabarıp altındaki pasın ortaya çıktığı eski bir ranza, plastik bir masa, üzerinde bir semaver, plastik küçük bir banyo taburesi, kullanım ömrünü yıllar önce doldurmuş nevresim ve yatak, 37 ekran bir televizyon ile mini buzdolabı olduğu görülüyor.
Tuvalet ve banyonun da bu alana dahil olduğu vurgulanırken, hücrenin kapı ve kaloriferinin de pas ve rutubetten nasibini aldığı göze çarpıyor.   
AVUKATI: “NAMAZINI DAHİ
YATAĞININ ÜSTÜNDE KILIYOR”
Kamuoyunda ilk defa Akit gazetesinde yayınlanan hücre fotoğrafı hakkında görüştüğümüz Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatlarından Av. Ali Rıza Yaman; “Maalesef gösterdiğiniz fotoğraf ve bana aktardığınız tüm bilgiler doğru. Salih bey, fotoğrafta da görüldüğü üzere, küçücük bir alanda esir tutulmaktadır. Kaldığı hücreye dahil olan tuvalet-banyo, masa ve yatağın kapladığı alanı düştüğümüzde  geriye sadece 70 cm. uzunluğunda, 40 cm. genişliğinde küçücük bir alan kalmaktadır. Seccade serip, namaz kılacak yeri dahi olmadığı için namazını yatağında kılmak zorunda kalmaktadır. Bu durum Mirzabeyoğlu’nun yaşam koşulları hakkında yeterli bir ayrıntıdır diye düşünüyorum” dedi.
28 ŞUBAT YARGI KARARLARI
İPTAL EDİLMELİDİR
Türkiye’de barışın tam anlamıyla tesis edilmesi için 28 Şubat yargı kararlarının bütün sonuçlarıyla birlikte iptal edilmesi gerektiğini kaydeden Av. Ali Rıza Yaman sözlerini sürdürdü: “Barış süreci, ilgi ve alâkaya değer bir süreçtir. Âkil insan olmanın ölçüsü fikirdir. Âkil insanlar fikre nispetle mesele konuşurlar. Fikir ise Türkiye’de esirdir. Fikri gündeme almaksızın gösterilecek her çaba, son kertede boşa çıkacaktır. Unutulmasın ki, barışın yolu adaletten geçer. Adaletin yolu da Bolu’dan... 28 Şubat yargı kararları bütün sonuçlarıyla birlikte iptal edilmediği ve başta Bolu olmak üzere birçok yerde adalet tesis edilmediği müddetçe, bu ülkede adalet de barış da basit bir iddiadan ibaret kalır. İnsanlar, ‘4. Yargı Paketi de geçti, ama Mirzabeyoğlu hâlâ niçin içeride?’ diye bize soruyor. Biz de ilgililere aynı soruyu soruyoruz. Ve fakat iyi niyet temennilerinden başka bir şey görmüyoruz. İyi niyet temennilerinin mânâsı şüphesiz vardır. Ama somut adımın yerini hiçbir şey tutmaz.”

Yorumlara Git

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…