AKİT MENÜ

Gündem

Mısır halkına destek çığ gibi

Mısır’a destek için Saraçhane’deki nöbet ve dualar devam ederken, yurdun dört bir yanından Mısır’daki katliama karşı tepkiler geliyor. Van’dan yola çıkan konvoy desteklerle birlikte Cuma günü İstanbul’a ulaşmayı planlarken, Kapadokya’da balonlar Mısır için uçacak.

2013-08-21 21:29:34
NAİM TAŞBAŞI/İSTANBUL
Mısır’a destek için Saraçhane’deki nöbet ve dualar devam ederken, yurdun dört bir yanından Mısır’daki katliama karşı tepkiler geliyor. Van’dan yola çıkan konvoy desteklerle birlikte Cuma günü İstanbul’a ulaşmayı planlarken, Kapadokya’da balonlar Mısır için uçacak. Bunun yanı sıra Mısır’da ki katliama karşı AK Parti Genel Merkezi’nden yayınlanan bir genelge ile AK Partili belediyelerde konserler ve eğlenceler iptal edildi. Mursi için açılan sitede ise 117 ülkeden destek için imza toplanıyor.
SARAÇHANE’DE 7 GÜN 24 SAAT
MISIR NÖBETİ
İnsan ve Medeniyet Hareketi çatısı altındaki Genç Hareket oluşumu, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğini de alarak Mısır’daki katliama dikkat çekmek için dün akşam da Saraçhane Parkı’nda bir araya geldi. Mısır’dan önemli konukların da katıldığı gecede Metin Balkanlıoğlu bir konuşma yaptı. Balkanlıoğlu, meydanda bulunan kalabalığın burada olmasının önemine değinerek zulmün ebedi olmayacağını ve ümmetten çıkacak Musa’lar ile zalimlerin sonunun geleceğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Şayet bizler de bilerek veya bilmeyerek kardeşlerimize zulmettiysek el ele tutuşup tövbe edelim. Kurtuluşumuz yanlışlardan dönerek, hatalardan dönerek gerçekleşir. İmanımızı yenileyelim ve ardından zaferi kucaklayalım” dedi. Genç Hareket’in düzenlediği “Adeviyye Nöbetini Devralıyoruz” etkinliğinin altıncı gecesi Ebubekir Sifil Hocanın duası ile sona erdi.
Saraçhane’de gönüllere kazınan “R4BIA” işareti, çocukların yüzlerini, genç kızların ellerini süslemeye devam etti.
BALONLAR MISIR VE
SURİYE İÇİN HAVALANIYOR
Öte yandan; dünyaca ünlü Kapadokya’da macera tutkunları için havalanan balonlar bu sefer Mısır ve Suriye’ye özgürlük için uçacak.
Genç Hareket’in düzenlediği etkinlikte 10 balon bugün saat 05.00’te peri bacalarının arasında süzülerek yükselecek. Balonların taşıdığı bez afişler ve Mısır’daki direnişin sembolü Rabia işareti saat 06.00’da güneşin ilk ışıklarıyla birlikte görünür hale gelecek. Genç Hareket üyeleri, uçsuz bucaksız gökyüzünden tüm dünyaya verecekleri anlamlı mesajların ardından yeryüzüne inecek.
MURSİ İÇİN 117 ÜLKEDEN İMZA
Mısır halkına ve ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek için düzenlenen imza kampanyasına Türkiye, Irak, Almanya ve Mısır’dan büyük ilgi gösteriliyor.
Mısır’da gerçekleşen askeri darbeye tepki vermek amacıyla başlatılan ve binlerce kişinin katıldığı kampanyada, tüm dünyadan Mursi’yi destekleyen Müslümanların elektronik ortamda imza atması talep ediliyor. Kampanya kapsamında Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan ve dünyanın 117 farklı ülkesinden giriş yapılan muslimsformorsi.com internet sayfası, Türkiye’den sonra en çok Irak, Almanya ve Mısır’dan ilgi görüyor. Bangladeş, ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan’dan da geniş katılım sağlanan kampanyaya bugüne kadar 30 binden fazla kişi imza attı. Öncelikli amacın Mısır’daki Müslümanların desteklenmesi için kamuoyu oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirten kampanya yetkilisi Mustafa Çınar, aldıkları “Bu imzalar ne olacak, katliamı durduracak mı?” benzeri çok sayıda mesaja rağmen, bu uğurda çaba harcamaya ve ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.


VAN’DAN MISIR KONVOYU

Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliamları kınamak için Van’dan hareket eden ve kendilerine “Mısır Gönüllüleri” adını veren 20 araçlık konvoy, İstanbul Saraçhane Parkı’ndaki eylemlere destek verecek. İstanbul’a Cuma günü ulaşması planlanan grup, burada katliamı kınayan grupla birleşerek Cuma namazı kılacak ve oturma eylemi yapacak. Grup adına açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Şükrü Çakır, güzergah üzerindeki illerin de desteğini alacaklarını ifade etti.
PROF. ÖZKAN:
ZALİME KARŞI OLMALIYIZ
Öte yandan; Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Rafet Özkan, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliama ilişkin, “Her Müslüman zalime ve zulme karşı olmak, mazlumun yanında yer almak durumundadır” dedi.
AK PARTİLİ BELEDİYELER
KONSERLERİ İPTAL ETTİ
AK Partili belediyelerden Mısır’daki darbe sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle yaz sezonunda düzenleyecekleri müzikli etkinlik, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi istendi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel imzasıyla AK Partili belediyelere gönderilen genelgede, “Kardeş Mısır halkının yaşadığı insanlık dramı karşısında aziz milletimizin ve parti camiamızın acısı ve tepkisi büyüktür. Bu sebeple Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşmak adına müzik etkinlikleri, konser ve eğlence programlarının bir süre iptal edilmesi, bu hususta bütün belediyelerimizin aynı hassasiyeti göstermesi uygun olacaktır” denildi.
Yorumlara Git

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı