AKİT MENÜ

Gündem

IŞİD gözünü oraya dikti!

Irak’ın Musul kenti almasının ardından gözünü Kerkük’e çeviren IŞİD ile peşmerge güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

2015-02-02 10:07:44

Irak Türkmen Çephesi Yürütme Kurulu Üyesi ve Kürdistan Parlemantosu Milletvekili Aydın Maruf, IŞİD’ın gözünü Kerkük petrolüne diktiğini söyledi. IŞİD’ın Kobani’den sonra Kerkük’e saldırmasının anlamı olduğunu dile getiren Maruf, “IŞİD’i destekleyen bazı devlet ve gruplar var. Suriye hükümeti başta olmak üzere bu saldırıları Suriye’den Irak’a taşımaya çalışıyorlar. Suriye’deki sıkıntıları unutturup gözlerin Irak’a çevrilmesini istiyorlar.

Özellikle Türkmenlerin ve Sunnilerin olduğu bölgelere saldırıyor. Bunun arkasında başka eller var. IŞİD’ı temizlemek için kara harekatına ihtiyaç var. Aksine Kobani’den daha kötü durum ortaya çıkar” dedi. IŞİD’ın Musul’dan sonra Kerkük’e saldırmasının asıl hedefinin dünya ülkelerine “Biz varız” mesajını vermek istediğini belirten Maruf, “Kürt yönetimine gözdağı vermek istiyor. Eş zamanlı saldırılar yaptılar. IŞİD petrol bölgesini almak istiyor ki ekonomik anlamda güçlensin” dedi. Maruf, IŞİD’ın saldırdığı bölgede günlük 300 bin varil petrol çıktığını belirtti.  

ABD’DEN KOBANİ AÇIKLAMASI

Öte yandan, Amerikan ordusu, Suriye’nin Kobani kentinin IŞİD militanlarından geri alındığını resmen duyurdu. IŞİD da bir açıklama yaparak Kobani’den geri çekildiklerini doğruladı.

(Star)

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık