AKİT MENÜ

Gündem

Pasaportu iptal!

Türkiye, Gülen’in pasaportunun iptal edildiğini ABD’ye bildirdi. Yeşil Kart’ının iptali de gündemde.

Güncelleme Tarihi:

WASHİNGTON / NEWYORK - Paralel yapının lideri olduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in ‘yalan beyanda’ bulunarak aldığı pasaportunu iptal eden Türk hükümeti, bu kararı, ABD’ye de bildirdi. Uzmanlar benzer durumun Yeşil Kart sürecinde de yaşandığının tespiti halinde, kartın geri alınarak, sınırdışı sürecinin başlatılabileceğini belirtiyorlar.

Türk hükümetinin, 28 Ocak’ta ABD makamlarına Gülen’in pasaportunu “yalan beyanda” bulunarak aldığı ve bu nedenle pasaportunun iptal edildiğini bildirdiği öğrenildi. Amerikalı avukatlar, Türk pasaportunu “yalan beyan”la aldığı belirtilen Gülen için benzer bir durumun Yeşil Kart sürecinde de yaşanmış olması halinde, kartın geri alınması ve sınır dışı sürecinin başlatılabileceği görüşünde. Kırmızı Bülten ile ilgili konularda uzman avukat Michelle Estlund, “Kişinin Yeşil Kart’ı varsa ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı bu kişinin Yeşil Kart başvurusunda yalan beyanda bulunduğuna inanırsa Yeşil Kart’ın geri alınması süreci başlayabilir” dedi.

Göçmenlikle ilgili konularda uzman olan avukat Efe Poturoğlu ise, “Türk hükümetine pasaport için yanlış beyanname verilmesi Yeşil Kart’ın geri alınmasında otomatik süreç başlatmaz. Genelde soruşturma açtıkları konular Yeşil Kart başvurusu yaparken yalan beyanda bulunulup bulunulmadığı. Ama böyle bir ihbar geldiyse ve soruşturma sonucunda da doğru çıkarsa Yeşil Kartı’nın elinden alınması hakkı doğar” diye konuştu.

Göçmenlik alanında ödülleri bulunan avukat Anis Saleh de, “Eğer Yeşil Kart başvurusunda yalan söylediyse ve yalanı Yeşil Kart alıp almamasını etkileyebilecek düzeydeyse o zaman hükümet sınır dışı sürecine başlayabilir. Ancak başvurudaki yalanın, sonucu etkileyen bir şey olması lazım” dedi. (AA)

KIRMIZI BÜLTEN TALEP EDİLEBİLİR

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin Aralık sonunda İstanbul merkezli ‘’paralel yapı’’ soruşturması kapsamında, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarması üzerine Türkiye’nin, Gülen’in Interpol’de Kırmızı Bülten ile aranması talebinde bulunabileceği ifade ediliyor.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı