AKİT MENÜ

Gündem

Sarıgül soruşturmasında flaş gelişme!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşinin ''mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma dosyası, ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle özel soruşturma bürosuna verildi

Mustafa Sarıgül hakkında yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme kararını verdi. Çıkar amaçlı örgüt kurmak iddiaları ile ilgili olarak Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında takipsizlik kararı verilirken dosya özel soruşturma bürosuna verildi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü belediye başkanlığından istifa etmesi için "mafya ile" tehdit ettiği iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Bülent Başar, Mustafa Sarıgül ile Şişli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı oğlu Emir Sarıgül hakkında, "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü" iddialarına ilişkin delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verdi.

DOSYA ÖZEL SORUŞTURMA BÜROSU'NA GÖNDERİLDİ

Sarıgül'ler hakkında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan alınarak, özel soruşturma bürosuna verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki ''mafya ile tehdit edildikleri'' iddialarına ilişkin resen başlattığı soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı Başsavcılığa gönderdi. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretti.

Dosyanın, özel soruşturma bürosuna gönderilmesinin, dosyadaki şüpheli ve mağdur tarafların, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

İNÖNÜ SARIGÜL'DEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı