AKİT MENÜ

Gündem

Akan kanlar uyanışın müjdecisi

Mısır ve Suriye’de akan mazlum kanına Türkiye duyarsız kalmadı. Yurdun dört bir yanında Cuma namazının ardından düzenlenen eylemlerde Mısır darbecileri ve Suriye diktatörü zalim Beşşar Esed lanetlendi.

2013-08-23 21:11:52
HABER MERKEZİ -  Eylemlerin İstanbul’daki merkezi olan Saraçhane Parkı’nda bir araya gelen STK ve vatandaşlar şehitlere dua, zalimlere beddua yağdırdı.  Ankara, Van, Kayseri, Kastamonu ve Konya’da Mısır ile Suriye halklarına destek için halk meydanlara döküldü. Rabia işaretini taşıyan eylemciler tekbirlerle yürürken, ‘Davan davamızdır Esma’, ‘Firavun çiftliğinde SİSİleri var’, ‘Long Live Free Palestine’, ‘Suriye’de Mısır’da direnişe bin selam’, ‘Hayat, iman ve cihat’, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ pankartlarını taşıdı. Öte yandan Cuma namazının ardından birçok camide ölen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.
ALPAY: “YENİ FETİHLER YAKIN”
Türkiyeli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Suriye ve Mısır Halkları Dayanışma Platformu’nca dün Cuma namazının ardından gerçekleştirilen katliamlarla sarsılan Mısır ve Suriye halkına destek için düzenlenen yürüyüş, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde sona erdi. Polis grubun eylemi için önlem alırken, yoldan geçen vatandaşlar da otomobillerinden “Rabia” işareti yaparak ve alkışlarla grubu destekledi. Grup adına konuşan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı ve gazetemiz yazarı Kenan Alpay, belediye binasının önünde yaptığı konuşmada, “İslam coğrafyasının kaderi kan gölü olmak, Müslüman halkların kaderi de kan gölünde boğulmak değildir. Bilinmesi gereken en yalın gerçek şudur; İslam coğrafyası ve Müslüman halklar ne despotik iktidarların ne de sömürgeci devletlerin ahlaksız ve hukuksuz tahakkümlerine boyun eğmek mecburiyetindedir” ifadelerini kullandı.
ANADOLU’DAN MISIR VE SURİYE’DE
ÖLENLER İÇİN DUA VE NAMAZ
Öte yandan Mısır’daki darbe karşıtlarına yönelik katliama ve Şam’da sivilleri hedef alan kimyasal silah saldırısına tepkiler yurt genelinde devam ediyor.
Konya’da, İnsan ve Medeniyet Hareketi üyeleri, Mısır’da darbe karşıtlarına yönelik katliama ve Suriye’de halkı hedef alan kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.
Kastamonu, Bingöl ve Kocaeli’de sabah namazının ardından ölenler için dua edildi.
Van’da Mısır’daki darbe karşıtlarına yönelik katliam ve Suriye’de ordu güçlerinin kimyasal saldırısında katledilen insanlar için Hazreti Ömer Camisi’nde Cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenlendi.
Kayseri’de ise Cuma namazının ardından çok sayıda kişi, Şam’da kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybeden çocuk ve yetişkinler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nden (ÖNDER) yapılan açıklamada, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlar kınanarak, “Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki, Allah’ın adaleti vardır ve yakındır. Bu zulüm düzeni uzun süre devam edemez” denildi. Türkiyeli sivil toplum kuruluşlarının da oluşturduğu Suriye ve Mısır Halkları Dayanışma Platformu’nca, katliamlarla sarsılan Mısır ve Suriye halkına destek için Fatih Camisi’nde Cuma namazı kılındı.
ÖNDER’in yanı sıra Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde Başakşehir’de bir araya gelen vatandaşlar, Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlarda ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Başakşehir Tunahan Camisi’nde toplanan ve aralarında Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Yusuf Güşen’in de bulunduğu grup, “Müslümanlar birleşin” yazılı pankart açtı.
“ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM”
Türkiye’nin dört bir yanından gelen Mısır ve Suriye karşıtı eylemlere Rabia işareti damga vururken Türkiye, Filistin, Mısır ve Suriye bayrağı taşındı. Bunun yanı sıra taşınan döviz ve pankartlarda ise şu ifadeler yer aldı: “Davan davamızdır Esma”, “Firavun çiftliğinde SİSİleri var”, “Long Live Free Palestine”, “Suriye’de Mısır’da direnişe bin selam”, “Hayat, iman ve cihat”, “Zalimler için yaşasın cehennem”.
Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Hepsi peş peşe açıkladı, ama Ancelotti hala anlamıyor! Arda Güler ortalığı karıştırdı

Yana yakıla Ocak’ta golcü arıyor! Fenerbahçe’ye 65 milyonluk golcü! Mou talimatı verdi yine…

Ortalık karışacak! Derbi öncesi sponsor bombası: Beşiktaş'tan Galatasaray'a illegal suçlaması

İslam Memiş'ten gram altın bombası! 4 bin 500 lira olacağı tarihi açıkladı